Visszaesett a Tippmix forgalma a koronavírus miatt

2020-03-22
Érezhetően visszaesett a fogadási kedv a Tippmixen a labdarúgó-bajnokságok sorozatos felfüggesztése miatt, ezért a Szerencsejáték Zrt. a közeljövőben többek között brazil és argentin alsóbb osztályú ligák meccseit tervezi a fogadási kínálatba tenni. A cég szerint nincs napirenden a Totó és Góltotó felfüggesztése sem.

  

Mivel a koronavírus gyors terjedése miatt a közelmúltban egymás után függesztették fel illetve halasztották el a nemzetközi és országokon belüli sporteseményeket, külföldi szakértők ezért a szerencsejáték-ipar nyolc százalékos visszaesését prognosztizálták az idei évre. 

 

A Fortunaweb ezek után arról érdeklődött a Szerencsejáték Zrt.-nél, milyen hatással voltak a történtek itthon a fogadási kedvre, illetve milyen további változásokra számíthatnak a Tippmix és a TippmixPro játékosai. 

 

A cég elismerte, hogy a legnépszerűbb bajnokságok felfüggesztésével a fogadási kedv érezhetően visszaesett. 

„A bevételkiesés nagyságára jelenleg túl korai lenne becslést adni, azt hosszú távon érdemes megvizsgálni. Egyes hetek forgalmi adatai között eddig is voltak, lehettek eltérések” – olvasható a Szerencsejáték Zrt. válaszában. A társaság ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy vannak területek, ahol a következő napokban-hetekben újraindulnak a versenysorozatok. A legnépszerűbb bajnokságok, topligák tavaszi-nyári folytatása is napirenden van jelenleg. 

 

„Ezek a tényezők is befolyásolhatják a hosszú távú hatásokat” – állapítja meg a játékszervező.

 

A Szerencsejáték Zrt. ugyanakkor – a felelős játékszervezés figyelembevételével – igyekszik további új eseményeket, bajnokságokat a fogadási kínálatba tenni. Ezek közé tartoznak többek között brazil és argentin alsóbb osztályú ligák, az ausztrál regionális labdarúgó-pontvadászatok (NPL), illetve egyes ázsiai, afrikai országok bajnokságai is. Nem csak a labdarúgás érintett, a kínálatban korábban nem elérhető sorozatok, például a kosárlabda vagy az asztalitenisz kapcsán is megjelentek a napokban. 

 

A társaság válaszában hangsúlyozza, hogy nincs napirenden a Totó és Góltotó felfüggesztése sem, a 12. heti 1. forduló például a korábban törölt mérkőzések helyett új ajánlattal lett fogadható. Ezekben a játékokban a törölt mérkőzéseknél többször feltűnik a „visszasz.” rövidítés, amely azt jelenti, hogy az eredmény visszaszámlálással lett megállapítva. 

„Amennyiben ugyanis négynél több mérkőzés kerül törlésre, a négyen felüli törölt mérkőzések eredményeit – a Góltotó fogadásra is alkalmazva – a korábbi fogadási fordulók eredményei alapján kell meghatározni. Ezzel kapcsolatban további részletek elérhetők a Totó játék Részvételi Szabályzatában” – áll a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásában.

 

Áttérve a hazai számsorsjátékokra, ott – elsősorban az Ötöslottó rekordösszegű halmozódásnak köszönhetően – most fokozott a kereslet. A cég hozzáteszi: az elkövetkező időszakban fokozottan felhívja játékosai figyelmét az otthonról történő, biztonságos játék érdekében a digitális csatornáinak – így az online- és az SMS-fogadás, valamint az Okoslottó applikáció – használatára, és annak előnyeire. Tájékoztatása szerint az online fogadást, ezen belül a lottózást a Szerencsejáték Zrt. honlapján jelenleg 350 ezren használják.

 

P. Gy.