Visszaadták a 60 milliót érő talált lottószelvényt

2020-04-03
A lottószelvény eredeti gazdáját még nem azonosították

 

Thaiföld északkeleti részén, Udon Thani tartományban egy anya és lánya talált egy lottószelvényt, melyről kiderült, hogy 6 millió bahtot, tehát úgy 60 millió forintot ér. Úgy döntöttek, hogy visszajuttatják a jogos tulajdonosának, ha meg tudják találni. A szelvényt a földön találták egy kisbolt előtt, és átadták az üzletvezetőnek, ha keresné a tulajdonosa.

 

A szelvényt vasárnap, a hétfői sorsolás előtti napon találták meg. Mikor a boltvezető rájött, hogy a szelvénnyel megnyerték a főnyereményt, átadta azt a rendőrségnek.

 

A rendőrök kihallgatták őt is és a szelvényt megtaláló anyát és lányát, és mindhármukat megdicsérték a becsületességükért. A rendőrkapitány azt mondta, hogy az ügy lezárását követően „Jó polgári” érdemrendet szeretne adományozni nekik.

 

 

Arra a kérdésre, hogy miért nem tartotta magának a nyereményt, a boltvezető azt mondta: „Soha nem gondoltam rá.” Azt mondja, hogy amikor rájött, hogy nyertes szelvényről van szó, hívta a jogi osztályt és a főnökét, hogy tanácsot kérjen. Ezután egyenesen a rendőrségre ment, hogy átadja a szelvényt, és bejelentést tegyen. „Még ha a szelvény 6 millió bahtot is ér, soha nem gondoltam, hogy megtartom magamnak. Sajnálom az igaz tulajdonost, aki biztos nagyon ideges lehet. ”

 

Az anya és lánya azt is azt mondták, hogy nem akarták megtartani a szelvényt, mert úgy gondolták, hogy valószínűleg jogellenes lenne, annak ellenére, hogy a szelvénynek kevés értéke volt, mielőtt másnap bejelentették volna a nyerőszámokat.

 

A rendőrség szerint jó elképzelésük van arról, hogy ki a szelvény jogos tulajdonosa, miután megtekintették a biztonsági kamera felvételeit, és amilyen gyorsan csak lehet, begyűjtik a bizonyítékokat, hogy ne fajuljon odáig a helyzet, hogy a nyertes-jelöltek özöne lepi el őket. Azt mondják, hogy néhány ilyen eset évekig húzódik. Már most is több ember is jelentkezett, hogy ők a szelvény tulajdonosai, és a hatóságok szerint büntetőeljárás alá vonható, akiről kiderül, hogy nem jogszerűen tart igényt a szelvényre.