Visszaadta a talált pénzt, fél óra múlva 17 milliót nyert!

2018-01-12
Colin Banks szemrebbenés nélkül beszolgáltatta azt a 30 angol fontot, amit egy ATM pénzkiadó nyílásában talált – karmája nem sokkal később 50 ezer angol fonttal jutalmazta.

 

Colin Banks nem sokat gondolkozott azon, hogy mit tegyen, mikor látta, hogy 30 font (úgy 10 ezer forint) kandikál ki egy ATM-ből - odaadta a bolt alkalmazottjának. Alig fél órával később 1,50 angol fontot (530 forintot) tett fel egy virtuális lóversenyre a helyi fogadóirodában, majd 50 ezer fontnyi, tehát közel 17,5 millió forintnyi nyereménnyel távozott.

 

Az építőmunkásként dolgozó férfi a lányával volt egy élelmiszer boltban a skóciai Motherwell-ben, nem messze Glasgow-tól, mikor észrevették, hogy valaki ott felejtette a pénzt az automatában. Ahelyett, hogy zsebre tették volna, Banks átadta az egyik alkalmazottnak, hátha visszajön érte a jogos tulajdonosa. 

 

Lánya, a 25 éves tanárnő, Zoe úgy nyilatkozott a Sun magazinnak, hogy a mögöttük álló két ember, aki szemtanúja volt az esetnek, előre látta a jövőt. “Látták, hogy mi történik, és tényleg azt mondták, hogy valami jó fog történni velünk, mert jót cselekedtünk.” – nyilatkozta Zoe Banks.

 

 

Körülbelül fél órával később Banks egy közelben lévő Betfred fogadóirodában volt, és a Lucky 15 nevű virtuális lóversenyjátékon játszott. Ebben a játékban a verseny valósnak látszik, de valójában számítógép generálja az egész eseményt.

 

Banks 28-1, 20-1, 50-1 és 11-1 oddsszal választott lovakat (Richardson Lakes, Rifle Bore, Granary Loaf és Soviet Fighter), annak nyereményszorzója, hogy mind a négy bejön, 372.000-1 volt. Mikor ez végül valóban megtörtént, az 50 éves férfi 50 ezer fonttal lett gazdagabb. “Hat hónapja játszom virtuális lóversenyen.” – nyilatkozta. „Hihetetlen, hogy ennyit nyertem egy 1,5 fontos fogadással.”

“Gratulálok, hogy ilyen gyorsan, ilyen kis téttel kiürítette a zsebeinket. Ez az egyik legnagyobb virtuális lóverseny nyeremény a cég 50 éves történelmében.”mondta Fred Done, a BetFred üzletvezetője.

 

A férfi szerint jó szerencséjét annak köszönheti, hogy jót cselekedett. „Azt mondják, a becsületesség a legjobb hozzáállás, és számomra egyértelműen az volt. Szerintem egy jócselekedettel egy hasonló jót érdemlünk ki.”

 

Banks a pénz egy részéből egy használt Ford Focus-t vett, és elmondása szerint elmennek a családdal nyaralni. „Van egy unokaöcsém, Gordon, aki májusban nősült Mexikóban, és most meg fogjuk tudni őket látogatni.” – mondta

 

“Kíváncsi volt, így vasárnap visszamentem a boltba, és ugyanaz az eladó volt ott, akinek odaadtam a talált pénzt. Azt mondta, hogy a hölgy, akié volt, visszament, és nagyon hálás volt…