Vincellér és Seperate Opinion nyerték a nagyversenyeket a Kincsem Parkban

2012-10-01
Mindkét kiemelt futamban Kerekes Károly lovagolta a győztest.

 

Szűcs Mihály és családja ünnepelhetett a Szent László Díj után, hiszen a Farádi istálló gyönyörű küllemű angol import ménje, Vincellér győzött az 1400 méteres Listed versenyben.

Kovács Sándor idomítottja magabiztos, másfél hosszas sikert aratott az év legfontosabb csikóversenyében. Mögötte Springolina (Varga Zoltán) és a kasszafavorit Szonáta (Stanislav Georgiev) szereztek dobogós helyezést. Vincellér nyergében Kerekes Károlyt láthatta a budapesti pálya közönsége.

Érdekesség, hogy a Farádi istálló rövid idő alatt már harmadjára vitte haza a Szent László Díj első helyéért járó tiszteletdíjakat, mivel 2009-ben Cemberlitas, míg tavaly (az azóta elhunyt) Lake Louise révén is ők nyerték a kiemelt futamot. Utóbbit szintén Kerekes lovagolta az elmúlt esztendőben.

 

A hároméves és idősebb kancák számára kiírt Gróf Széchenyi István Emlékversenyben egy másik Angliában tenyésztett telivér, Seperate Opinion győzött. A hároméves kanca hatalmas fölénnyel (öt hosszal) nyerte a 2000 méteres viadalt. Ráadásul a 2:02,2 lefutási idővel új versenyrekordot állított fel a Central Racing istálló lova.

Zala Csaba trenírozottja augusztusban előkelő második helyen ért célba a Magyar Kancadíjban, míg pár héttel később a szlovákok hasonló versenyében nyert bámulatos finist produkálva. Akkor és a mostani versenyben is a már többször említett Kerekes Károly volt a pej kanca partnere.

A dobogó alsó fokain Viva la Diva (Nino Murru) és a szlovák színeket képviselő Yucca (Peter Hodán) osztozkodott.

 

Na de vissza Kerekeshez. A Németországban dolgozó zsoké elképesztő szezont tudhat eddig maga mögött, pedig hol van még az idei versenynaptár vége?

A fiatal lovas egyaránt győzött az Nemzeti Díjban, az Alagi Díjban, illetve a Magyar Derbyben (Latin Lover-rel), a Kancadíjban és a Magyar Háromévesek Nagydíjában (Completta-val), a Kincsem Díjban (Ostinato-val), valamint a Szlovák Kancadíjban (Seperate Opinion-nal)

 

És, ha már Ostinato-t emlegettem: a négyéves mén szerdán élete eddigi legnagyobb kihívása elé néz. A hétközi versenynapon a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Preis der Deutschen Einheit futamában áll starthoz Berlinben. A 2000 méteres Group 3-as besorolású versenyben előreláthatólag nyolc ellenfél vár rá, köztük az idei Német Derbyben győző Pastorius. Az A36 Szindikátus lovát a Kincsem Díj után ismét az ihletett formában lévő Kerekes Károly fogja lovagolni.