Világszerte elindul a PokerStars sportfogadási és kaszinó oldala

2014-12-01
A világ legnagyobb online pókerterme a napokban bejelentette, hogy még idén elindítja az oldal sportfogadási- és kaszinójáték funkcióit.

 

Az első ilyen jellegű játékokat – a blackjack és a rulett – december elején teszik elérhetővé lépésenként az egyes országokban, és a tervek szerint ily’ módon 2014 végére a PokerStars jelenlegi játékosállományának körülbelül fele fogja tudni elérni az új játékokat. A sportfogadás és a többi népszerű kaszinójáték 2015-ben indul, és az előzetes tervek szerint 2015-ben mobilon is elérhetővé teszik a teljes kaszinójáték kínálatot.

 

A feladat nem új a PokerStars vezetősége számára, hiszen a spanyol PokerStars.es és Full Tilt oldalon idén indították a kaszinójátékokat. A Full Tilt és a PokerStars.es kaszinójátékait jól fogadták a játékosok, az adatok szerint a pókerjátékosok körülbelül 30 százaléka játszik havonta a kaszinóban is azokon a helyeken, ahol ez elérhető. Sőt, a Full Tilt kaszinó játékosainak 50 százaléka nyilatkozott úgy, hogy csak ezen az oldalon játszik kaszinójátékokat.

 

“Ugyanazon alapelvek és módszerek, melyek a PokerStars-t olyan sikeres és népszerű márkává tették, vonatkoznak az új termékkínálatra is.” - közölte Eric Hollreiser, a cég kommunikációs igazgatója. „Ezek az új termékek a póker népszerűsítését is elősegítik majd, és hatással lesznek a szektor egészére.”

 

„Alaposan megvizsgáltuk a lehetőséget; sok időt töltöttünk a játékosokkal való konzultációval, és a PokerStars.es valamint a Full Tilt ügyfeleinek viselkedésének elemzésével. Ezeknek a szolgáltatásoknak a beindításával sikerült újra aktiválunk több szunnyadó ügyfelet, és kibővítettük a meglévő pókerjátékosaink számára elérhető lehetőségeket. A pókerplatformon szerzett eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a kaszinójátékok elindítása után nőttek a játékosok által befizetett összegek, ugyanakkor a játékok beindítása elhanyagolható hatással volt a pókerteremben való költésre.”

 

A PokerStars ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy néhány pókeres esetleg nem fogadja majd szívesen a szoftver "elkaszinósodását", így lehetőséget biztosítanak az új játékok kikapcsolására, és egy tisztán pókeres felület használatára, illetve lehetőség lesz leiratkozni a kaszinójátékok promóciójáról is.

 

„Ezek a lépések nem jelentik azt, hogy ne lennénk továbbra is elkötelezettek a póker iránt, ez a játék a legfőbb szenvedélyünk. Azonban hiszünk abban, hogy csapatunkkal képesek vagyunk új piacokon is hasonló minőségű szolgáltatást nyújtani, és, hogy a szerencsejáték ipar közönségének bővülésével, az online póker is nyerni fog.” – nyilatkozta Hollreiser.