Vereség a jégkorong-vb-n

2014-04-23
A magyar válogatott 2-0-ra kikapott az olimpiai hetedik szlovén csapattól a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság szerdai, harmadik fordulójában.

 

A nap előtt mindkét együttes ötvenszázalékos mérleggel állt, és most az is eldőlt, melyikük folytathatja a harcot a feljutásért.

 

Már az első harmadban nagy volt a szlovén fölény, amely a második játékrész elején gólokká érett. Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata nagyon nehezen került helyzetbe, és második mérkőzésén sem tudott betalálni.

 

A három forduló után egy győzelemmel és két vereséggel álló magyarok csütörtökön közép-európai idő szerint 9 órakor az osztrákokkal találkoznak.

 

Eredmény:

3. forduló:

Szlovénia-Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

gól: Razingar (22.), Kuralt (26.),

 

A magyarok korábban mind a hét tétmérkőzésükön kikaptak a szlovénoktól, akik tavaly még az élvonalban szerepeltek, februárban pedig a szocsi olimpián végeztek az előkelő hetedik helyen.

 

Kimaradt szlovén emberelőnnyel indult a meccs, majd Hetényi kétszer bravúrral védett.

 

Később volt még egy emberhátrány, de ez is kimaradt. A magyarok elvétve jutottak el lövésig. A szlovénok sokkal jobban hozták el a korongbedobásokat, így több támadást kezdeményezhettek. A szünet előtt a Chernomaz-csapat is kihagyott egy emberelőnyt.

 

Bartalis lőhetett volna gólt a második harmad elején, ám a lefordulásból Razingar talált be egy szép passz után, pedig előtte szabálytalankodtak a magyar hálóőrrel szemben.

 

Kisvártatva nőtt a különbség: rosszul cseréltek a magyarok, és a kontrából Kuralt emelt a bal felső sarokba.

 

Az egyetlen veszélyes magyar csatár, Bartalis szedett össze egy lecsorgó pakkot, ám Gracnar spárgázva hárított.

 

A záró játékrészben Kóger szépíthetett volna, de közelről hibázott. A szlovénok védekeztek, és arra figyeltek, ne alakuljon ki veszély a kapujuk előtt. Ez jól sikerült, csak Varga távoli kísérlete okozott gondot, de ebből sem született gól. A hajrában még Hetényinek volt egy bravúrja.

 

Később:

Ukrajna-Japán 9.00

Ausztria-Koreai Köztársaság 12.30

 

Forrás: MTI

Címkék: jégkorong,