Van telitalálatos az ötös lottón - 3 milliárdot ér! (Frissítve!)

2013-09-21
Egy telitalálatos szelvény van az ötös lottón, melyet Kelet-Magyarországon adtak fel - a nyertes több mint 3 milliárd forintot kap. Legutóbb márciusban volt öttalálatos.

 

A Szerencsejáték Zrt. által az MTI-hez szombat este eljuttatott összegzés szerint valamivel több mint 3 milliárd 87 millió forinttal lesz gazdagabb a nyertes szelvény tulajdonosa. A tájékoztatásból az is kiderül, hogy hatvanan találtak el négyet az öt számból, ők egyenként 1,6 millió forintot nyertek. A hatalmas érdeklődésre jellemző, hogy a Szerencsejáték Zrt. oldala a húzás utáni órában teljesen elérhetetlen volt.

A számokat gépi sorsolással húzták ki, a számok: 17, 21, 70, 77, 83. 

 

A Szerencsejáték Zrt MTI-nek adott közleménye szerint a nyertes Kelet-Magyarországon adta fel a szelvényt, saját számokkal játszott, és kilencven napja van, hogy jelentkezzen a több mint hárommilliárd forintos főnyereményért. 

 

A legutóbb március 23-án volt telitalálatos szelvény, akkor a nyertes szelvény 1,2 milliárd forintot ért. A most felhalmozott főnyeremény a negyedik a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.

A Szerencsejáték Zrt. azt írta, hogy tapasztalataik szerint míg hetente átlagosan 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején többen lottóznak. A 37. héten 6,7 millió alapjátékot adtak fel.

 

Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A társaság munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van. 

A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára. A kifizetés a sorsolást követő harmadik héten, legkésőbb a harmadik hét második munkanapján kezdődik. 

A törvények szerint az ötös lottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie. 

A következő héten várható főnyeremény 85 millió forint.

 

Nyerőszámok:     

17 (tizenhét)

21 (huszonegy)

70 (hetven)

77 (hetvenhét)

83 (nyolcvanhárom)

 

Joker: 674025

      

Nyeremények:

Az 1 darab 5 találatos szelvényre 3 087 029 290;

a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 608 215;

a 3 találatos szelvényekre 19 565;

a 2 találatos szelvényekre 1330 forintot fizetnek.

 

Forrás: MTI