Változások a lottóhúzás rendjében

2012-12-18
Az ünnepi időszak alatt megváltozik a Szerencsejáték Zrt lottózóinak nyitva tartási rendje és a sorsolások időpontja.

  

Lottózók

A Szerencsejáték Zrt. lottózói december 24-én 12.00 óráig tartanak nyitva, majd 25-én és 26-án (Karácsony, kedd és szerda) zárva leszünk. 2012. december 31-én (Szilveszterkor) a szokásos hétfői nyitvatartási rend szerint, de legkésőbb 14.00 óráig fogadnak játékosokat lottózóink, majd január 1-jén (Újév, kedd) valamennyi lottózónk zárva tart.

 

On-line - telefon - sms

Az on-line rendszeren, interneten, telefonon, SMS-ben, az ünnepnapon is nyitva tartó értékesítőhelyeken, valamint az OTP bankjegykiadó-automatákon december 24-én 12 óra 30 percig lesz lehetőség a játékra (a Puttóra és Kenóra vonatkozó változásokat lásd lejjebb). A rendszer december 25-én zárva tart, a teljes körű játéklehetőség december 26-án 05.00 órától lesz újból biztosítva.

Ezt követően a rendszer ismét folyamatosan üzemel, a szilveszteri ünnepek alatt és Újév első napján is (2013. január 1., kedd). Az újévi ünnepnapon nyitva tartó értékesítőpartnereink nyitvatartási rendjüknek megfelelően forgalmazzák majd játékainkat.

 

Sorsolások

- December 24-én a Kenó játék feladására 11 óra 30 percig lesz lehetőség, a Puttó számsorolások 7:05 – 12:00 óra közötti időtartamban kerülnek megrendezésre. 12.00 óra után (az aznapi utolsó Puttó sorsolást követően) csak nyeremény kifizetés lehetséges, Puttó feladás már nem.

 - December 25-én a Kenó sorsolás és a Puttó számsorsolások elmaradnak. Emiatt az érintett, több sorsolásra érvényes Kenó átvételi igazolások érvényességi időtartama egy nappal meghosszabbodik, ami az átvételi igazoláson is feltüntetésre kerül!

 - A 2012. december 17-én feladott 14 sorsolásos Kenó mellett megjátszott Jokerszám(ok) Joker sorsolásokon való részvételi száma módosul, 2 helyett 3 Joker sorsolásra lesz(nek) érvényes(ek) és értelemszerűen ennek megfelelő, a terminál által is jelzett részvételi díjat kell fizetni érte/értük. A 2012. december 24-én feladott 7 és 14 sorsolásos Kenó mellett megjátszott Jokerszám(ok) Joker sorsolásokon való részvételi száma is módosul, 7 sorsolásos esetében 1 helyett 2 Joker sorsolásra, 14 sorsolásos esetében 2 helyett 3 Joker sorsolásra lesz(nek) érvényes(ek) és értelemszerűen ennek megfelelő, a terminál által is jelzett részvételi díjat kell fizetni érte/értük!

 - December 26-án a Skandináv lottó játékok 15.00-ig adhatóak fel, a Kenó értékesítés zárására 16.30 órakor kerül sor. Másnap, 27-én, elmarad az Astro+TV sorsjegy televíziós játéka.

 - December 31-én, hétfőn, a Kenó játékok 13 óra 30 percig adhatóak fel, a Puttó számsorsolások a szokásos rend szerint kerülnek lebonyolításra.

 - 2013. január 1-től a Kenó és Puttó számsorsolások ismét a szokott időben, illetve időtartamban kerülnek lebonyolításra, míg az Astro+TV sorsjegy előző heti elmaradt tv show-ját Újév első hetében pótoljuk, így január 3-án két játékot is tartunk.

 - A sorsolási műsorok pontos sugárzási rendjéről a televíziós csatornák aktuális műsorrendjéből tájékozódhatnak játékosaink.

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt