Változás a magyar lottósorsolásokon

2018-08-23
Módosul a számhúzók létszáma, és újfajta nyeremények jönnek - jelentette be a Szerencsejáték Zrt.[_]

 

Az Ötöslottó sorsolására ezentúl 3 számhúzó-jelöltet sorsolnak ki, akik bekerülnek a műsorba, alapnyereményük 30 ezer forint. Bevezetésre kerül a "számhúzói szerencseszám", ami azt jelenti, hogy az élő műsor megkezdése előtt a kisorsolt számhúzó megnevez egy számot 1 és 90 között, és amennyiben a számhúzó szerencseszámát kisorsolják, úgy ő ráadásként 1 millió forinttal is gazdagodik. Ha a száma nem szerepel a kisorsolt 5 szám között, a legnagyobb szám ötezerszeresét kapja meg.

 

A Hatoslottó esetében 5 számhúzó-jelölt kap meghívást a vasárnapi sorsolásra, akik közül a helyszínen dől el, hogy ki lesz a 3 kiválasztott számhúzó játékos. A számhúzó játékosok egymás után 2-2 nyerőszámot húznak ki. Alapnyereményük változatlanul 30 ezer forint marad. Az a számhúzó viszont, aki a legnagyobb számot húzza aznap, a kihúzott szám hatezerszeresével gazdagodhat.

 

A pályázati határidők és a pályázáson való részvételhez szükséges vásárlási összeg az Ötöslottó és a Hatoslottó esetében továbbra is 1.000, illetve 1.500 forint (amelybe a Joker játék(ok) értéke nem számít bele).

 

"A Szerencsejáték Zrt. számára különösen fontos, hogy figyelemmel kövesse játékosai folyamatosan változó igényeit, visszajelzéseit, és ezek alapján időről időre megújítsa játékait, hogy minél több izgalmat, élményt, szórakozást kínálhasson ügyfeleinek" - ovasható a társaság honlapján.