Valódi pénzes póker a Facebookon

A Facebook azt tervezi, hogy akár már 2012 első negyedévében nyit a valódi pénzes játékok felé az Egyesült Királyságban, és ez megnyithatja az utat más országok előtt is, amelyekben már szabályozták és legalizálták az online pókert.

A Facebookon több millió felhasználó pókerezik játékpénzzel, így ha a legnépszerűbb közösségi portál engedélyezi a valódi pénzes játékot, jókora játéktömeg lepheti el az pókerasztalokat.

A Facebook az értesülések szerint nyolc licenszet szándékozik kiadni. Jelenleg a tárgyalások korai szakaszánál tartanak számos szerencsejátékcéggel, köztük a PokerStarsszal és a 888-tel. Ez azt mutatja, hogy a Facebook már létező cégekkel akar kapcsolatba lépni, ahelyett, hogy saját márkanevű termet indítana.

Egyes források szerint két, a Facebookon már jelenlévő cég áll a lista élén, a Red or Black slotjáték mögött álló Gamesys, és a 888. Jelenleg a Facebook legnépszerűbb pókerjátéka a Zynga Poker, amelynek asztalaihoz havonta több, mint 30 millió játékos ül le, de a cég igazgatója, Laurence Toney nemrég azt nyilatkozta, nem terveznek áttérni a valódi pénzes játékra.


Címkék: online játék, póker,