Valódi pénzes online kaszinót indít a Zynga

2012-10-26
A világ egyik legjelentősebb közösségi játék szolgáltatója, a Zygna Inc. együttműködési megállapodást kötött a bwin.party-val, melynek keretében online és mobil póker valamint kaszinó játékokat fejlesztenek és szolgáltatnak az Egyesült Királyságban.

 

A tervek szerint a jövő év első felében startol a Zynga új terméke, melynek felhasználói egy virtuális teremben ülhetnek majd a bwin.party játékosaival. Ebben a teremben jelenleg a PartyPoker, az EmpirePoker, a WPTPoker, a GamebookersPoker és a DanskeSpil virtuális asztalai állnak. Ez a lépés óriási fejlődést jelenthet a hálózat számára, hiszen míg a PokerScout adatai szerint abban jelenleg egy héten átlag 2700 készpénzes játékos játszik, addig a Zynga Poker átlaga 106.600 játékos. Igaz, hogy ez utóbbi  jelenleg csak játékpénzes játékot kínál, de ha ezeknek a felhasználóknak csak egy kis százaléka tér át a valódi pénzes játékra, már az is nagy tömeget jelent.

 

Az új online kaszinóban a pókeren kívül 180 további kaszinó stílusú játékok is elérhető lesz, például nyerőgépek, rulett és blackjack. A Zynga azt is elárulta, hogy a brit játékosoknak lesz lehetőségük először játszani az új, FramVille stílusú valódi pénzes online nyerőgéppel.

 

A Zynga egy ideje már szemez a valódi pénzes szerencsejátékokkal, ami nem véletlen, hiszen a hírek szerint a közösségi játékpénzes piac kifulladni látszik. Ugyan a FarmVille 2 jelenleg a Facebook legnépszerűbb alkalmazása (50 millió felhasználója van), a vállalat 2012-ben eddig 160 millió dolláros veszteséget könyvelt el. A vállalat hónapok óta egyre rosszabb helyzetben van, a befektetők már lemondtak róla, részvényei zuhanni kezdtek. Legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentése szerint a cég vesztesége 52 millió dollár. A vállalat reméli, hogy a mostani lépéssel sikerül visszaszerezni a befektetők bizalmát.