Valódi pénzes kaszinó iPhone-ra

2012-08-21
Az iPhone tulajdonosok hamarosan mutatóujjuk egyetlen mozdításával tehetik próbára szerencséjüket valódi pénzes nyerőgépeken.

 

A Big Fish Games Inc az Egyesült Királyságban mutatja be Big Fish Casino nevű kaszinójátékának az Apple telefonjára optimalizált, valódi pénzes verzióját. Az alkalmazás az elkövetkezendő hetekben már elérhető lesz az Apple App Store-ban, a fogadásokat a Big Fish londoni partnere, a Betable Ltd fogja feldolgozni.

 

A játékfejlesztők úgy tűnik, a las vegasi kaszinók digitális megfelelőjének felépítésén fáradoznak, hiszen a Juniper piackutató cég szerint az okostelefon és tablet felhasználók 2017-re várhatóan 100 milliárd dollár értékben fognak szerencsejátékokra költeni kedvenc kütyüjük segítségével (tavaly 20 milliárd dollár volt ez az érték). Ez az az összeg, amiért a Big Fish és a többi fejlesztő alig várja, hogy valódi pénzre cserélhesse a virtuális pénznemeket játékaiban, még akkor is, ha ezek használhatósága korlátozott lessz, hiszen számos országban, így például az USA-ban (egyenlőre) tilos az online szerencsejáték.

“Ez a legnagyobb lehetőség a játékfejlesztők számára az internet elterjedése óta” mondta Christopher Griffin, a Betable ügyvezetője egy interjúban.

Az internetes szerencsejátékokkal kapcsolatos korlátozások ráadásul az USA-ban is enyhülőben vannak, hiszen számos állam, például Kalifornia, Nevada és New Jersey már a legalizálással kapcsolatos jogszabályok előkészítésén dolgozik.

 

A Big Fishnek hamarosan konkurenciával is számolnia kell, hiszen a legnagyobb közösségi játékfejlesztő, a Zynga a múlt hónapban már bejelentette, hogy a jövő év elején valódi pénzes szerencsejátékokkal is piacra lép. Az Egyesült Királyságban néhány vállalatnak, például a Betfair-nek és a William Hill-nek már van iPhone-os szerencsejáték appja. A Betable-nél is több tucat valódi pénzes szerencsejáték fejlesztésén dolgoznak, melyekkel még ebben az évben piacra lépnek.

A Big Fish számára  egyébként nem  volt zökkenőmentes az Apple Store-ba való bekerülés, hiszen tavaly nem kaptak engedélyt, hogy előfizetéses alapon nyújtsanak szolgáltatást az iPad felhasználók részére.

 

Forrás: BusinessWeek