Valódi pénzes játékok a Facebookon a 888-tól

2012-12-13
A Facebookkal kötött megállapodás hatalmas fogás a 888 számára, hiszen a második olyan valódi pénzes szerencsejáték szolgáltató lett, aki szerződést tudott kötni a világ legnagyobb közösségi hálójával.

 

Augusztus elején debütált a Facebook első valódi pénzes játéka, a Gamesys Bingo Friendzy nevű appja, most a 888 jutott hasonló lehetőséghez.

A megállapodás értelmében a Facebook lehetővé teszi, hogy a játékosok hitelkártya, vagy bankkártya segítségével 500 font erejéig valódi pénzes tétekben játszanak a több tízezer fontos jackpotok elnyerése reményében.

A 888 2010-ben mutatta az első jelét annak, hogy érdeklődik a közösségi játékok piaca iránt, mikor 18 millió dollárért felvásárolta a Facebook egyik legnagyobb bingójátékának, a Bingo Island-nek a fejlesztőjét, a Mytopia Gamest, annak Bingo Island 2 illetve Slots Blast játékaival együtt.

A cég most a Mytopia alkalmazásait állítja csatasorba, hogy valódi pénzes bingót, kaszinó- és nyerőgép játékokat kínáljon a brit Facebook platformon. Érdekes módon a póker – legalábbis egyelőre - kimarad a kínálatból, hiszen a hírek szerint 2013 első negyedében először a 888 Bingo Appy márkanevű appja fog útjára indulni, majd ezt különböző nyerőgép- és egyéb kaszinójátékok követik majd.

 

A közösségi és a valódi pénzes szerencsejáték ötvözetéből létrejött új piac 2013-ban rohamos fejlődés elé néz, hiszen az utóbbi időben több cég is hírt adott arról, hogy érdeklődik az új szektor lehetőségei iránt. 

A legnagyobb közösségi játékfejlesztő, a Zynga is elkötelezte magát, hogy brit játékosai számára valódi pénzes játékokat kínáljon. Októberben megállapodást írt alá a bwin.party-val, mely keretein belül közösen indítják el saját, PartyGaming nevü platformjukat, majd újratárgyalta a Facebookkal kötött szerződését is, miután határozottan kijelentették, hogy a Zynga „a későbbiekben hasonló [valódi pénzes játékokat] indít a Facebook oldalán is.”

A Pokerfuse információi szerint a valódi pénzes pókerpiac piacvezetője, a PokerStars is belekezdett már egy saját közösségi pókerjáték fejlesztésébe.

 

A bejelentés kapcsán több támadás érte a Facebookot, hogy ezzel a lépéssel „játékfüggők egy új generációját” fogják felnevelni, hiszen hiába vezetnek be intézkedéseket a kiskorúak védelme érdekében, a családi számítógépekről a 18 év alattiak is el fogják tudni érni ezeket a játékokat.