Vád alatt a Kincsem Park-i gyújtogató

2014-10-14
Közveszélyokozás kísérlete miatt vádat emeltek egy 44 éves férfi ellen, aki a vádhatóság szerint szándékosan okozott tüzet egy éve a budapesti Kincsem Lovaspark területén - közölte a Fővárosi Főügyészég kedden az MTI-vel.

 

Közleményükben azt írták: a vád szerint a férfi 2013. október 2-án a X. kerületi Kincsem Lovasparkban - ahol korábban lovászként dolgozott -, a kora reggeli órákban, ittas állapotban meggyújtott egy szalmabálát. A tűz rövid időn belül a közeli istálló fatetőjére is átterjedt.

A tüzet többen azonnal oltani kezdték, majd a rövid időn belül kiérkező tűzoltók a tetőszerkezet megbontásával megakadályozták a tűz továbbterjedését. Enélkül azonban a tűz átterjedt volna más istállóra is, veszélyeztette volna az ott lévő eszközöket és a több millió forint értékű lovakat. A férfi megpróbált elmenekülni, de a rendőrök a helyszín közelében elfogták.

A vádlott a szándékos gyújtogatással több mint másfél millió forintos kárt okozott. A kerületi ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérletével vádolja a férfit - írta azt ügyészség.

Címkék: Kincsem Park,