Ukrajna - Magyarország: Kevés motiváció, kevés gól

2018-09-04
A magyar női labdarúgó-válogatott az ukrajnai Ternopilban játszik vb-selejtezőt. Sem mi, sem az ukrán lányok nem juthatnak már ki a vb-re, sőt a jelenlegi pozíciókból sem tudnak elmozdulni a csapatok.

Ukrajna - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3.5 alatt

Unibet odds: 1.54

Kezdés: kedd, 17:00

 

A magyar hölgyek eddig hét meccset játszottak le, és 4 pontot gyűjtöttek össze. Svédország és Dánia más kaliber, reális esély a 3. hely megszerzésére lett volna, de az az ukránoké lett. Minket is vertek itt Magyarországon egy utolsó perces góllal, de ami nem semmi, hogy Svédországot is le tudták győzni hazai pályán ugyanilyen arányban.

Az a meglepő ukrán-siker a svédek vb-részvételébe is kerülhetett volna, de meglepetésre a dánok a 7. körben csak döntetlenre voltak jók a csoport leggyengébb csapata, Horvátország ellen, így az utolsó fordulóban ismét a svédek kezében saját sorsuk.

Ami az ukrán-magyar találkozót illeti, tét egyik oldalon sincs, de kikapni sem ők, sem mi nem szeretnénk. Vélhetően nem lesz túlzottan látványos találkozó, Ukrajna elég defenzív focit játszik, mi meg sokat nem fogunk kockáztatni.

Legutóbb a világ elitjéhez tartozó svédeket tudták 0 gólon tartani, szóval nem akármilyen keleti szomszédunk védekezése. Ellenünk is, amikor idegenben játszottak, nagyon stabilak maradtak végig, aztán az már pech, hogy a hajrában még egy gólt is lőttek. Egyébként pedig beindultak a bajnokságok, itt minden lány inkább a klubjára összpontosít már, mintsem erre a tét nélküli találkozóra. Ukrajna nagyon jól védekezik, mi pedig eleve nem arról vagyunk híresek, hogy jó százalékkal értékesítjük a helyzeteinket. A védekezésünk viszont nekünk sem rossz, ha hozzánk hasonló minőségű ellenféllel találkozunk. A svédek és a dánok ellen négy meccsen benyelt 20 gól soknak tűnik, de mint írtuk korábban, az a két csapat más kategória.

Markó Edina egyébként a keret alapján inkább defenzív csapatot állít majd össze, elöl pedig Jakabfi vagy Vágó villanásaiban lehet bízni, olyan sokan a középpályáról nem fogják őket támogatni. Egyébként az ukránok elleni hazai meccsen Vágó és Jakabfi mellett az egyértelműen támadó felfogású Kaján és Zágor is kezdett, mégsem tudtunk gólt szerezni. Most valószínűleg defenzívebb felfogással lépünk pályára (annak ellenére, hogy nincs komolyabb tét), azok ellen az ukránok ellen, akik a svédeket is verték, az iksz nem lenne rossz eredmény. Gólt valószínűleg idegenben sem lövünk, viszont annyira jók pedig vagyunk, hogy hármat-négyet ne kapjunk, hisz ez az ukrán sem egy virtuóz csapat.

Címkék: sportfogadás, tipp,