Újabb online szerencsejáték engedélyeket bocsát ki Spanyolország

2017-09-28
Mivel a szabályozott spanyol online szerencsejáték piac jó ütemben növekszik, a helyi szabályozó testület úgy döntött, hogy további engedélyeket ad ki a már meglévőek mellé.

 

A spanyol szerencsejáték szabályozó testület, a Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ) szeptember végén jelentette be hivatalosan, hogy hamarosan újabb jelentkezők részére is lehetővé teszi online szerencsejáték liszensz igénylését.

 

Bár a hivatalos tenderfelhívás még nem jelent meg a spanyol közlönyben, a DGOJ közleménye szerint a szolgáltatóknak egy évig lesz lehetőségük beadni a liszensz-kérelmeket. Ez komoly fejlődést jelent a legutóbbi tenderkiíráshoz képest, amikor csupán egy hónap állt rendelkezésre a jelentkezésre.

 

A DGOJ szerint a jelentkezők beadványainak sorsáról a beadástól számított hat hónapon belül döntenek.

 

Ez a harmadik alkalom, hogy lehetőség lesz spanyol online szerencsejáték liszensz igénylésére. A legutóbbi, 2015-ös tender során 10 új engedélyt adtak ki. A DGOJ közleménye szerint azt követően döntöttek újabb engedélyek kiadása mellett, miután két nagy nemzetközi szolgáltató is jelezte a piacra lépési szándékát.