Újabb online sportfogadási liszenszeket adott ki Schleswig-Holstein

2012-08-29
A 888, a Ladbrokes és két másik szolgáltató kapott engedélyt online sportfogadási portál üzemeltetésére a német Schleswig-Holstein tartományban.

 

A bevezetőben említett 888-on és Ladbrokes-on kívül még a máltai székhelyű Cashpoint, és a Novomatic tulajdonában lévő Admiral Sportwetten kapott engedélyt a helyi (Relligen) és az osztrák (Gumpoldskirchen) leányvállalatai számára. A kiadott engedélyek 2018. augusztus 26-ig érvényesek. A most kiadottakkal együtt Schleswig-Holstein tartomány eddig összesen 12 szolgáltató számára bocsátott ki fogadási liszenszet. 

 

Andreas Breitner belügyminiszter múlt hét pénteken megerősítette, hogy nem lesz moratórium a hatályon kívül helyezendő szerencsejáték törvény alapján történő további engedélyek kibocsátására, ami azt jelenti, hogy az engedélyezési folyamat mindaddig  aktív marad, míg az Európai Bizottság el nem fogadja a szerencsejáték reformokat. Schleswig-Holstein közölte, hogy 22 további online fogadási, valamint 22 online kaszinó engedélykérelem van még elbírálás alatt a tartományban. 

 

Németország legészakibb tartománya ellen egyébként jogi eljárást kezdeményezett az online sportfogadási engedéllyel már rendelkező bwin és mybet, amiatt, hogy a tartomány késlelteti az online pókerre és kaszinójátékokra vonatkozó engedélyek kiadását.

 

A Schleswig-Holstein által a jelenleg még érvényben lévő szerencsejáték törvény értelmében kiadott engedélyek a teljes hat éves időszakra érvényesek lesznek, a tartomány azonban július 1-től - mikortól a tartományok közötti szerencsejáték egyezmény életbe lépett -  nem vethet és szedhet be adót az online sportfogadási liszensszel rendelkező szolgáltatóitól.

 

A hatályon kívül helyezendő szerencsejáték törvény korlátlan számú liszensz kiadását teszi lehetővé a bruttó profit után fizetendő 20 százalékos adó mellett. Az tartományok közötti szerencsejáték egyezmény a kiadható sportfogadási engedélyek számát húszra korlátozza, a forgalom után fizetendő 5 százalékos adó mellett. Az egyezmény fenntartja a tilalmat az online pókerrel és kaszinójátékokkal kapcsolatban.