Újabb fifikás lottós átverés szedte áldozatát

2019-07-05
“Hülye voltam” – közölte a nő, miután kiderült, hogy egy 123 millió angol font értékű lottócsalás áldozata lett.

 

Az egyedülálló anyát több ezer dollárral csapta be egy magát lottónyertesnek valló személy, aki azt állította, hogy megnyerte az EuroMillions lottó 123 millió angol font (44 milliárd forint) értékű jackpotját – írta a TheSun.

 

A 44 éves áldozat elmondta, hogy azzal szédítették, hogy 500 ezer angol fontot (180 millió forintot) kap a nyereményből, ha 5 ezer fontot (1,8 millió forintot) kölcsönöz a „nyertes” anyjának pakisztáni szívműtétjére. A csaló azt állította, hogy anyja túl beteg, nincs ideje megvárni, míg megkapja a nyereményt a lottótársaságtól.

 

A birminghami áldozatnak nem tűnt fel, hogy mikor átadta a kölcsönt, még nem is jelentkezett senki az ominózus nyereményért, mely a harmadik legnagyobb főnyeremény volt a brit lottó történelmében.

 

A nő már kifizetett 5 ezer fontot, mire bátyja, egy neves üzletember, közbelépett. „Nem naiv voltam, hanem hülye. Nagyon nehezen tudom megtenni, hogy ne segítsek az embereknek.” – nyilatkozta az áldozat, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra.

 

A báty találkozott a csalóval egy McDonald’s étteremben, mikor át kellett adni a második, 1000 fontos részletet. A biztonsági kamera felvételén látszik, hogy a csaló könnyek közt vette át a „meghatottságtól” a pénzt. „Sírt… Azt mondta: ’Nem hiszem el, hogy mit tesznek értünk. Nem is ismerem magukat, és mégis ezt teszik, mikor a saját barátaim sem tették meg ezt értem.’ Igen, éreztem, hogy csaló, de akkorra a húgom már túl mélyen benne volt.” – nyilatkozta az átvert nő testvére.

 

Az üzletembernek sikerült lefotóznia a csaló jogosítványát. Bár lehet, hogy a név hamis, de a fotó azé a férfié, aki azt állította, hogy nyert a lottón. A férfi a jogosítvány fotóját elküldte rendőrségre.

 

Később elmesélték, hogy a csaló abba az üzletbe tért be, ahol a nő dolgozott, és egy hamis lottószelvényt mutogatott. Azt állította, hogy a szelvényt már ellenőrizték a közeli boltban, és hogy a személyzet azt mondta neki, hogy azonnal telefonáljon a Camelot lottótársaságnak. Azt állította, hogy nem bízik a szupermarket dolgozóiban, és könyörgött a nőnek és kollégájának, hogy hadd használja a telefonjukat.

 

Aztán azt állította, hogy nem nagyon tud angolul, nem teljesen érti az információkat, és átadta a telefont a nőnek, aki azt mondta, hogy ellenőrizték a szelvényen lévő számokat és dátumot. A telefonban azt mondták nekik, hogy a nyertesnek azonnal fel kell vennie a nyereményt Watfordban, ami 161 kilométerre van onnan, ahol voltak. Ekkor a nő és kollégája adott a férfinek 240 fontot utazásra és szállásra, aki ezután kért kölcsönt a műtétre, és „köszönetképpen” felajánlotta a nőnek a félmillió fontos részesedést a nyereményből.

 

Az áldozat meg volt győződve, hogy hamarosan gazdag lesz, hiszen kedd délutánra beszéltek meg találkozót a csalóval a bankban, ahol állítólag megkapja a jutalmát. 10 perccel a találkozó előtt azonban a férfi telefonja „meghalt”.

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak olyan személyek és szervezetek, akik megpróbálnak pénzt vagy személyes adatokat szerezni az emberektől különböző ürügyekkel” - közölte a Camelot lottótársaság szóvivője.  „Arra buzdítanánk az embereket, hogy emlékezzenek rá, hogy ha valami túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem az.”

 

Európai lottó a világ tetején - rekord jackpottal!

 

És, ha már lottó - viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem az egyik nagy amerikai lottójáték kínálja a világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét – most ez a helyzet, az olasz SuperEnalotto 182,7 millió eurós, azaz közel 59 milliárd forintos jackpototjával, ami a játék történetének eddigi legnagyobb főnyereménye!

 

SuperEnalotto világszerte rendkívül népszerű, elsősorban egyszerű játékformátumának és hatalmas nyereményeinek köszönhetően – nem véletlen, hogy hollywoodi sztár is rendszeresen ezt a lottót választja (például Paris Hilton, Elizabeth Hurley, George Clooney és Madonna).

 

A SuperEnalotto formátuma 6/90, a játékosoknak tehát 6 számot kell kiválasztaniuk az 1-90 számtartományból. Nincs sem halmozódási, sem jackpot korlát, a főnyeremény tehát csillagászati magasságokba is eljuthat (az eddigi legnagyobb 173,8 millió euró volt). Sorsolást hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – tartanak. 

 

A jelenlegi 182,7 millió eurós, azaz 59 milliárd forintos főnyeremény a játék történelmének eddigi legnagyobb jackpotja, ezt az összeget úgy 16 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel. 

SuperEnalotto szelvények vásárlása a theLotter online lottózóban

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán