Újabb fejlemények a Full Tilt Poker ügyben

A Full Tilt Poker egy lépéssel ismét közelebb került az online pókerterem újbóli megnyitásához.


A Gaming Intelligence híradása szerint január 24-én a Full Tilt Poker tulajdonosai megegyeztek az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával a Full Tilt Poker vagyonelkobzási megállapodásának  részleteiről. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a francia Bernard Tapie Csoport 80 millió dollárért megvásárolja a Full Tilt Poker lefoglalt eszközeit az Igazságügyi Minisztériumtól.


Laurent Tapie, a francia befektetési csoport ügyvezető igazgatója ugyanakkor elmondta, hogy még hosszú az út az ügy teljes rendezéséig. Tapie, aki reményei szerint március 1-től ismét útjára indíthatja a Full Tilt Poker-t, jelezte, hogy a Csoport már tárgyalásokat folytat az Alderney Szerencsejáték Felügyelettel (AGCC), az FTP liszenszének újraélesztése ügyében. Az AGCC tavaly szeptemberben vonta meg az FTP liszenszét, mert a játékosait kifizetni képtelen cég félrevezette a hivatalokat a pénzügyi műveleteivel kapcsolatban.


A Full Tilt Poker eladása múlt év novembere óta húzódik, ekkor kötött megállapodást a Bernard Tapie Csoport és az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma.  Decemberben az FTP részvényesei beleegyeztek, hogy az Igazságügyi Minisztérium elkobozza az eszközeit, hogy aztán a Tapie Csoport megvásárolhassa azokat.


A megállapodás részeként a Tapie Csoport kifizeti a nem amerikai játékosok pénzét, körülbelül 150 millió dollárt, az Igazságügyi Minisztérium pedig az amerikai játékosok kifizetéséért lesz felelős, ami a hírek szerint szintén kb. 150 millió dollár.


Az Igazságügyi Minisztérium abba is beleegyezett, hogy ejti az FTP ellen indított polgári peres ügyeket. Ez azonban nem vonatkozik azokra a polgári peres ügyekre, melyeket Howard Lederer, Chris Ferguson és Ray Bitar ellen indítottak. 


Új fejlemény, hogy a Law360.com információi szerint a bíróság hétfőn elutasította azt a keresetet, melyet tavaly júniusban Steve Segal, Nick Hammer, Robin Hougdahl, és Todd Terry nyújtott be a játékosok nevében a Full Tilt  Poker ellen, és melyben 150 millió dollárt követelek.


“A per jelenlegi szakaszában még nem tisztázott, hogy a felperesek sérelmének az a közvetlen oka, hogy az amerikai ügyészség átmenetileg lezárta a Full Tilt Poker portálját, és lefoglalta a vállalat vagyonát, vagy, mint ahogyan erre a felperesek keresete utal, az alperesek azon döntései, hogy leállítják a Full Tilt Poker játékosainak kifizetését. ” írta indoklásában a bíró.


“Elégedettek vagyunk az eredménnyel. Teljes mértékben egyetértünk a bíróság indoklásával” mondta a Jeff Ifrah, a felperesek ügyvédje.