Új sorsjegy a szerencse, a szeretet és a segítés jegyében

Október 28-a óta kapható a Szerencsejáték Zrt. legújabb kaparós sorsjegye. A Boldog Karácsonyt! elnevezésű termék különlegessége, hogy nem csupán a játékosokat kecsegteti nyereményekkel, hanem jótékony célt is szolgál. Az értékesítésből szármaszó bevétel egy részét ugyanis a Bátor Tábor Alapítványnak utalja át a lottótársaság.

A Bátor Tábor Alapítvány a daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek, s családjaiknak szervez – immár egy évtizede – ingyenes élményterápiás tábort. A több száz szakmailag felkészült önkéntes önzetlen és humánus munkájának köszönhetően tíz év alatt több mint háromezer kis beteg táborozó vehetett részt a programokban és meríthetett erőt a gyógyuláshoz. A magyarok mellett lengyel, cseh és szlovák gyermekeket is vendégül látnak. A tábor – ahol, mint azt egy daganatos beteg táborozó megfogalmazta: „visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz a gyerektől” – Hatvanban található, s a bázist nem régen önerőből, nagylelkű magán és vállalati felajánlásokból újjáépítették


A Bátor Tábor  kétségkívül Magyarország egyik modellértékű intézménye, amely – garantált biztonságban, szinte „láthatatlan”, de hozzáértő egészségügyi felügyelet mellett – „tábori gyógykezelést” valósít meg.

A program megálmodói, létrehozói és működtetői a következő években, széleskörű társadalmi összefogás révén szeretnék a táborozók számát megduplázni. E humánus, elismerésre méltó célkitűzés megvalósítását támogatja a lottótársaság a Boldog Karácsonyt! sorsjegy révén juttatott adományával, és így támogatják mindazok is, akik e sorsjegyből vásárolnak.