Új néven, Szerencsejáték Gyártói Szövetségként folytatja az SBGA

2013-01-21
A pénznyerőgépek hazai betiltása után úgy tűnt, megszűnik a Szerver Bázisú Szerencsejáték Érdekvédelmi Egyesület, az SBGA. A szervezet azonban több hónapos szünet után újra életjelet adott magáról.

 

Az SBGA tavaly eredetileg azzal a céllal alakult meg, hogy a szerver alapú pénznyerő automaták, valamint a szerencsejáték-iparban használt gépek gyártóinak érdekeit aktívan képviselje a kormányzattal szemben. Mire azonban az egyesület elkezdette volna érdemi működését, a kabinet októberben egy gyors döntéssel betiltotta a pénznyerő automaták működtetését a játéktermekben és a vendéglátóipari helyeken, így azok Magyarországon jelenleg csak kaszinókban üzemelhetnek.

 

Miután a törvénymódosítás következtében a szerver alapú nyerőgépek itthon el sem indulhattak, nem lett volna meglepő, ha arról érkezik hír, hogy az SBGA megszűnik. A tagság azonban a közelmúltban másként döntött, mégpedig úgy, hogy az egyesület átalakul, és Szerencsejáték Gyártói Szövetség néven folytatja, pontosabban kezdi meg szakmai-érdekvédelmi tevékenységét. Az elnök továbbra is a novomaticos Bódi Ferenc maradt, a vezetőségben azonban történt változás. Az első számú tisztségviselő munkáját ugyanis ezentúl Csillag Attila mellett egy másik elnökhelyettes, Iványi György is segíti, utóbbi elsősorban a szakmai feladatokkal fog foglalkozni.

 

Az SBGA tavalyi megalakulását követően leginkább a gyártók közös fellépésének szükségességét hangsúlyozta, annak érdekében, hogy a jövőben a szerencsejátékeszköz-gyártókat is megkérdezzék, ha a képviselők törvénymódosítási javaslatot nyújtanak be ezen a területen. Az akkori tájékoztatás szerint az egyesület fő feladatának azt tekintette, hogy segítse a gyártók értékesítési- és marketing tevékenységét, valamint ennek érdekében valamennyi közgazdasági, jogi és üzemeltetési kérdéssel folyamatosan foglalkozni kíván.

 

Arról, hogy mindez miként valósulhat meg a beszűkült magyar piacon, a megváltozott körülmények között, néhány napon belül ígért részletesebb tájékoztatást a szövetség.

 

Címkék: nyerőgép,