Új bolgár online szerencsejáték törvény

2012-03-20
A Focus hírügynökség legutóbbi hírei szerint a bolgár parlament elfogadta a szerencsejátékokkal kapcsolatos törvényjavaslatot.

 

Az új jogszabály értelmében a regisztráció nélkül üzemelő online szerencsejáték portálok feketelistára kerülnek. Az engedély nélküli szerencsejátékot szolgáltatókat megbírságolják, az internet szolgáltatókat pedig kötelezik az ilyen website-ok blokkolására. A hozzáférést az internetszolgáltatók fogják ellenőrizni és szűrni, nem pedig a szervezett bűnözés elleni szervezet, ahogyan az az eredeti beadványban szerepelt. 

 

Az illegális webhelyeket tartalmazó úgynevezett feketelistát az Állami Szerencsejáték Felügyelet fogja karbantartani. Minden tranzakció az online listán kerül végrehajtásra, tehát az internet szolgáltatóknak folyamatosan frissített, élő lista áll majd rendelkezésére arról, hogy ki nem teljesíti az új liszensz követelményeket. A büntetés 10.000 - 20.000 leva között lesz, és azokra a cégekre vetik ki, akik nem teszik elérhetetlenné az ügyfeleik részére az engedéllyel nem rendelkező portálok elérését. 

 

Az Államkincstár fogja felügyelni az összes Bulgáriában szolgáltató online fogadási rendszert, és a játékosoknak a fogadás megkezdése előtt azonosítania és regisztrálnia kell magát. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy az online szerencsejáték oldalakat kiszolgáló szerverek Bulgárián kívül legyenek elhelyezve.