Trendek az online kaszinó bizniszben

2021-06-28
A technika napjainkban gyorsabban fejlődik, mint valaha. A fiatalabb játékosok beáramlásával ezért a szolgáltatóknak minden eddiginél gyorsan kell reagálniuk a változásokra, hogy biztosítsák azt, amit a célközönség kíván.

 

Nézzük, mik a jelenlegi és jövőbeli trendek az online kaszinó szektorban a CasinoCityTimes gyűjtésében.

 

Élő kaszinó játékok

Egyes elemzők azt jósolják, hogy az elkövetkező két évben az élő kaszinók adhatják a szerencsejáték forgalom több mint felét. Ennek a trendnek a mozgatórugója elsősorban a szerencsejátékosok fiatalabb demográfiája és az interaktívabb szerencsejátékok iránti egyre növekvő igény. A világjárvány és az a miatti lezárások nem csak azt jelentették, hogy a földi kaszinók bezárták ajtajaikat, hanem azt is, hogy korlátozták a társasági élet minden formáját. Ennek eredményeként a Zoom és hozzá hasonló video-kommunikációs platformok felhasználóinak száma sokszorosára nőtt.

A személyes találkozás lehetőségének hiányában az emberek a digitális világban való szocializálódás lehetőségeit keresték. Az élő kaszinók növekvő népszerűségében is megmutatkozik az a vágy, hogy kapcsolatba lépjünk más játékosokkal, az osztókkal és azt érezzük, mintha a „való életben” játszanánk. Annak ellenére, hogy az oltóanyagoknak köszönhetően a világ többé-kevésbé lassan visszatér a normál kerékvágásba, ez a tendencia valószínűleg folytatódni fog. A kényelem szempontjából az, hogy PC-n vagy mobilon élő kaszinójátékokban vehet részt, sok játékos számára vonzó hosszú távon.

 

VR/AR (virtuális valóság/kiterjesztett valóság)

A virtuális és kiterjesztett valóság integrálása az online kaszinókba és szerencsejátékokba minden bizonnyal megatrend lesz a következő években. Az első VR kaszinó még 2015-ben indult, és lehetővé tette a játékosok számára, hogy valós időben fedezzenek fel egy 3D-s világot és léphessenek kapcsolatba más játékosokkal. Azóta az ágazat jelentősen növekedett. Az alacsonyabb költségek és a VR-eszközök, például headsetek egyre kifinomultabb technológiai megoldásai jelentik ennek a növekedésnek a mozgatórugóját. A VR szerencsejáték oldalak látogatói teljesen elmerülhetnek egy új környezetben, és úgy fedezhetik fel, ahogyan azt ők szeretnék.

Az AR valamivel nagyobb vonzerővel bír, mivel nem feltétlenül igényel headsetet sem más felszerelést. Az AR nem zárja ki a való világot, és nem juttatja át a játékosokat egy másikba. Ehelyett inkább úgy működik, hogy különféle grafikákat, animációkat és funkciókat helyez rá egy rétegben a „valódi világra”. A felhasználóknak általában egy kamerára, headsetre vagy appra van szükségük az AR technológia élvezetéhez. Ahogyan a PokemonGO bizonyította, az olyan AR játékok, melyek csupán egy okostelefonnal is élvezhetőek, vonzóak a játékosok számára.

 

Kriptovaluták és mikrofizetések

A kriptovalutákkal kapcsolatos általános elfogadottság és bizalom egyre növekszik - nem meglepő, hogy az online szerencsejátékokban is otthonra találnak. Sok játékos szeretné kihasználni a kripto szerencsejátékok által kínált kényelmet és biztonságot.

A kripto érmék kisebb mikrofizetésekre bonthatóak, így a játékosok kisebb téteket helyezhetnek el, és kihasználhatják a játékon belüli vásárlás előnyeit. A kriptovaluta megváltoztathatja egyes játékok felépítését, nagyobb rugalmasságot és kontrolt nyújtva a játékosok számára. További bónusz, hogy a tranzakciós idők és díjak általában sokkal alacsonyabbak, mint a hagyományos pénznemek esetén.

 

Tematikus játékok

Ahogy egy fiatalabb korosztály aktivizálódik a szerencsejátékokban, a szolgáltatóknak hangsúlyt kell fektetniük ennek támogatására. A 21-35 éves korosztály érdeklődésének fenntartásának egyik hatékony módja a tematikus játékok fejlesztése. Bár a kalózos, holloweenes vagy dzsungeles játékok népszerűek az idősebb generációk körében, az X generáció számára már nem sokat jelentenek.

Egyes szoftverszolgáltatók kezdeményezték a filmstúdiókkal való együttműködést, hogy korszerűbb tematikus játékokat kínálhassanak. A jelenlegi trendekre, kulturális irányzatokra és mozifilmekre épülő nyerőgépek és az asztali játékok biztos módjai annak, hogy naprakészek maradhassanak, és biztosítsák, hogy azt kínálják, amit a közönség szeretne.

 

Mobilbarát játékok

Az online szerencsejáték-forgalom nagy része jelenleg már a mobiltelefonokról származik. Ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. A mobil szerencsejáték iránti kereslet még tovább fog növekedni, csakúgy, mint a jó minőségű és gyors ütemű, mobilra fejlesztett kaszinó játékok iránti érdeklődés.

A fejlesztőktől elvárják, hogy az olyan feltörekvő technológiákat, mint az AI, VR, AR és a blockchain integrálják kínálatukba, valamint mobilbaráttá tegyék őket. Fokozott az érdeklődés a szerencsejáték-appok iránt is. A mobilra optimalizált weboldalak mellett egyre több játékos szeret letölteni olyan alkalmazásokat, ahol egy helyen érheti el a különböző kínálatok portfólióját.

 

Alternatív fogadási lehetőségek

Az utóbbi pár évben megnőtt a sportfogadás alternatívái iránti érdeklődés. Ez különösen észrevehető volt a járvány kezdete után, mivel a legtöbb hagyományos sportrendezvényt törölték vagy elhalasztották. Ennek köszönhetően megnőtt az eSport és fantáziasport fogadási oldalak forgalma. Mára már mindkét piac milliárdos nagyságrendű, és kétszámjegyű növekedést produkál.