Trafik - A legfőbb ügyész feljelentésként továbbította a szocialisták hozzá intézett kérdését

2013-05-09
Feljelentésként a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a legfőbb ügyész két szocialista politikus trafikügyben hozzá intézett kérdését. Polt Péter írásbeli válaszából az is kiderül, hogy a nyomozó főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el.

 

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, valamint Harangozó Tamás országgyűlési képviselő fordult Mit tesz az ügyészség a trafikügyben? címmel írásbeli kérdéssel Polt Péterhez.

 

A legfőbb ügyész  - az Országgyűlés honlapján olvasható - válaszában emlékeztet: a szocialista politikusok bűncselekmény gyanújával, valamint a pályázati eljárás törvénytelenségének gyanújával fordultak hozzá. 

 

Az MSZP-s képviselők az elektronikus médiában megjelent információkra hivatkozva azt írták, hogy a trafikpályázatok nyerteseit a Fidesz választókerületi felelősei, illetve helyi frakciói választották ki. 

 

Polt Péter tájékoztatása szerint elbírálás alatt állnak azok az ügyészséghez beérkezett kérelmek, amelyek a trafikpályázatokra vonatkoznak. Ennek során mérlegelik, hogy az ügyészség hatáskörébe tartozik-e a kérdés, a vizsgálat megkezdésére ugyanis akkor van módjuk, ha a törvénysértés az ügyészség közérdekvédelmi hatáskörébe tartozik. 

 

Tudatta azt is: az ügyész egyedi ügyben akkor folytat hivatalból vizsgálatot közérdekvédelmi hatáskörben, ha a tudomására jutott adat vagy más körülmény megalapozottan súlyos bűncselekményre, mulasztásra vagy törvénysértő állapotra utal. 

 

Mivel ennek elbírálása főügyészi hatáskör, a kérelmet ezért a Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészséghez továbbította - derül ki a válaszból.

 

A képviselők ugyanakkor azt is kérték a legfőbb ügyésztől, hogy iratukat kezelje feljelentésként, Polt Péter ezért azt a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította.

 

Forrás. MTI

 

Címkék: dohánykoncesszió,