Továbbra is minden évben lesz 16 csapatos hoki-vb

2013-09-20
René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke bejelentette, hogy továbbra is minden évben megrendezik a világbajnokságot, nincs szó arról, hogy a téli olimpia évében szünet lenne.

 

A svájci sportdiplomata az IIHF portugáliai kongresszusán elmondta, azért is tartják jó ötletnek, hogy az olimpiai évben is legyen vb, mert így több fiatal kaphat lehetőséget a bizonyításra nemzetközi szinten. Hozzátette: nem lesz létszámmódosítás, marad a 16 csapatos lebonyolítás, akárcsak az időpont, vagyis minden esztendő májusa. 

Amint az IIHF közleményében olvasható: Fasel kitért arra, hogy 2014/15-ös idényben szeretnék újjáéleszteni az európai klubok kupáját, bevonva a legerősebb bajnokságok legerősebb csapatait a versengésbe.

Az IIHF elnöke köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak, hogy az Észak-Amerikában játszó profik ott lehessenek a februári szocsi téli olimpián. Egyben hangsúlyozta: a 2018-as pjongcsangi ötkarikás játékok kapcsán minél előbb, lehetőleg röviddel a szocsi olimpia után meg kell kezdeni a tárgyalásokat az NHL-es vezetőkkel.

Forrás: MTi

Címkék: jégkorong,