Továbbra is illegális marad az online kaszinó Japánban

2021-05-03
Hachiro Okonogi, a Liberális Demokrata Párt Nemzeti Közbiztonsági Bizottságának elnöke szerint Japánban az új kaszinókorszak nem fogja magába foglalni az online játékokat.

 

Okonogi úr elmondta: „A hatályos IR fejlesztési törvény rendelkezik a kaszinókról, de nem tartalmazza az online kaszinókat, és ezekre nem vonatkozik ez a rendelet. Amikor azonban a múlt héten megkérdezett a kabinetbizottság, azt válaszoltam, hogy továbbra is szigorúan lépünk fel a Nemzeti Közbiztonsági Bizottság és a rendőrség révén. ”

 

"Az online kaszinókra nem vonatkozik a" kaszinói törvény ", mert az online kaszinó alapvetően illegális" - tette hozzá. „Van precedens arra, hogy Japánban online kaszinókat működtettek, melyeket lebuktattak és bíróság elé állítottak. Az online kaszinók tevékenységének lebuktatása továbbra is a rendőrség és a Nemzeti Közbiztonsági Bizottság feladata.”

 

A földi kaszinókban kilenc játékot engedélyeznek

 

A japán kaszinók szabályozási bizottsága ugyanakkor kilenc olyan kaszinójátékot sorolt fel, amelyeket engedélyezni fognak a földi létesítményekben. Meglepő módon az olyan hagyományos japán játékok, mint például a pachinko, a pachislot és a mahjong nincsenek ezek között.

 

A rendelet tervezetében szereplő kilenc játék 21 olyan játékváltozatot tartalmaz, amelyek jelenleg tiltottak Japánban, de a kormány IR fejlesztési terveinek részeként legalizálásra kerülnek. A kilenc játék a baccarat (2 típus), a blackjack (4 típus), a póker (8 típus), a rulett, a Sic Bo, a craps, a Casino War, a pénzkerék és a pai gow. Ezek elektronikus változatai is engedélyezettek.