További fogadóirodák nyíltak

2013-11-15
Tovább bővítette lóverseny-fogadási hálózatát a Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLFSZ) Kft., ezúttal hét új iroda nyílt, közülük három Debrecenben, és még továbbiakat terveznek.

 

Vác főterén található az ország első olyan nemzeti dohányboltja, ahol már a lovira is lehet fogadni. - írja a vg.hu. Jelenleg 37 bukmékeriroda működik az országban, mintegy felük Budapesten, de most már a százhalombattai és az orosházi fogadóknak sem kell messze menniük, ha játszani akarnak. Baktalórántházán egy pizzéria, Újhartyánban és Debrecenben lottózók, de a legtöbb esetben sörözők, borozók döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a hálózathoz.

 

"A fogadóirodák listája folyamatosan bővül, és a tervek szerint 2014 tavaszára már 300 fogadóhelyen lehet majd nyomon követni a futamokat” – fogalmazott Pécsi István, a Kincsem Park marketingvezetője. Az állami tulajdonú fogadásszervező társaság tavaly nyáron vásárolt egy internet alapú francia fogadási rendszert, amelyre alapozva elindult a fogadóhálózat kiépítése. A tervek szerint a jövő év elejétől a magyar versenynapok mellett az év minden napján lehet majd francia lóversenyfutamra is fogadásokat kötni. Pécsi István elmondta, hogy a hálózatbővítés és a fogadások gyakoriságának növelése szorosan összefügg: a mindennapos játék lehetőségének feltétele, hogy legalább 200 fogadóhely működjön, ennyi fogadóhelyet pedig akkor lehet gazdaságosan működtetni, ha minden nap lehet fogadásokat kötni. Jelenleg 90 napon vannak futamok Magyarországon.

 

Egy átlagos versenynapon mintegy 15-20 ezer a fogadási tranzakciók száma, ez az új terminálokkal akár szép lassan 100 ezer fölé is nőhet. Ehhez persze népszerűsítő kampányok is társulnak.

 

Az MLFSZ még 2011 decemberében írt ki közbeszerzést országos lóverseny-fogadási rendszer szállítására, amin a francia PMC, a Carrus csoport cége nyert tavaly nyáron. A tervek szerint 440 terminált helyeznének el az országban, amelyből 40 a pályán, azaz a Kincsem Parkban lenne. A rendszer 650 millió forintba került. A fogadásszervező cégnek tavaly 688 millió forintos nettó árbevétel mellett 229 millió forintos veszteséget mutat az üzemi eredménye. A szerződött partnerek 6 százalékos jutalékot kapnak. A hatályos törvény szerint a lóversenyfogadás nyereményalapjának legalább 68 százalékát kell nyeremény formájában kifizetni. Az MFB tulajdonában lévő Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. még áprilisban kötött szerződést a közbeszerzésen kiválasztott Mikropo Kft-vel egy nagyméretű LED-kivetítő szállítására és telepítésére bruttó 49,2 millió forintért, amin a futamot és az eredményt is követhetik a játékosok.

 

Címkék: lóverseny,