Tovább nőtt a az internetes szerencsejátékok forgalma Csehországban

2015-06-23
Csehországban tavaly 138,1 milliárd koronát (1 korona mintegy 11,4 forint) tett ki a játékautomaták és az internetes szerencsejátékok forgalma, ami 11,4 százalékkal több, mint 2013-ban - derül ki a cseh pénzügyminisztérium honlapján megjelent kimutatásokból.

 

A pénz 45,2 százalékát, azaz 58,7 milliárd koronát az emberek a videóterminálokban költötték el. Ez éves szinten 14,2 százalékos növekedés. 

 

A forgalomból a hazárdjátékosokhoz 106,7 milliárd korona került vissza nyereség formájában. A játékautomatákat működtető cégeknél 31,4 milliárd korona maradt.

 

Az államkasszába ebből adó formájában 6,3 milliárd koronát fizettek be az üzemeltetők. A hatályos szabályozás szerint a játékautomaták üzemeltetőinek a befizetett összeg és a kifizetett nyereség közti különbség 20 százalékát kell befizetniük adó formájában. Ugyanakkor a játékautomaták üzemeltetéséért a cégeknek további 1,3 milliárd koronát kellett befizetniük az államnak.

 

Egyre emelkedik az internetes szerencsejátékok népszerűsége. Tavaly az internetes szerencsejátékok már az összforgalom több mint 20 százalékát tették ki.

 

Forrás: MTI