Totótippelő

2012-09-07
Gyorsan átfutva a listát, a meccsek 70-80%-át behúznánk 2-esre a héten. Viszont akik évek óta ikszelgetnek, azok tudják, hogy lesz itt 3-4 vaskos meglepetés, vagy nevezzük inkább stílszerűen totógyilkos mérkőzésnek. Jó lenne tudni előre, vajon melyik 'nagy' csapat tréfál meg minket ezúttal...

 

  1. Hollandia – Törökország 1
Mindkét csapat esélyes a csoportgyőzelemre. Ugye a magyar válogatott is megmérkőzik majd mindkettejükkel, Hollandia ellen már jövő kedden pályára lépnek Dzsudzsákék. Az Oranjénél sok változás történt a nyári EB égés óta. Legfontosabb talán, hogy Marwijk helyett L. Van Gaal lett a kapitány, most ő irányítja a válogatott munkáját. Robben - mint általában - most is sérülésekkel bajlódik, így ő valószínűleg nem lesz ott a kezdőben. A törökök Arda Turan vezetésével okozhatnak majd kellemetlen pillanatokat, de mi úgy véljük, ezen a meccsen érvényesül a papírforma, és az Oranje győzelemmel nyitja a selejtezősorozatot!

  2. Észtország – Románia X (2)
Észtország legutóbb pótselejtezőig jutott, karnyújtásnyira voltak az EB-től, ám ott az írek elég simán lerendezték őket. Tarmo Kink és társai sokat fejlődtek, és a románok dolgát is megnehezíthetik. Mégis úgy véljük, hogy az észtek nem képesek megismételni azokat az eredményeket, amiket az EB selejtező során. A románoknál több rutinos játékos van, és jönnek a fiatalok is, például a ’román Messi’ becenévre hallgató Torje, akik képesek eldönteni a mérkőzést a románok javára.

  3. Litvánia – Szlovákia 2
Északi szomszédunk labdarúgása is fejlődőben van, emlékezhetünk a legutóbbi VB-re, hogy elbántak a taljánokkal. A szlovákoknál több olyan játékos is szerepet kap ma este, akik már letettek ezt-azt az asztalra. A kis Weiss, vagy a Napoliból ismert Hamsik képes meccseket eldönteni, ezzel szemben a litvánoknál nem nagyon van olyan játékos, akik kiemelkednének a középszerűségből. Fontos megemlíteni, hogy László Csaba a litván csapat mestere, így egész biztos, hogy harcos kis csapatot állít össze, de egy Hamsik, vagy egy Weiss villanás a vendégek javára fog dönteni!

  4. Szlovénia – Svájc X (2)
A szlovének 4-3-as győzelemmel melegítettek Románia ellen, így a hangulattal nem lehet gond. Az ellenféllel már annál inkább. Svájc most nagyon erősnek tűnik, az utóbbi időben verték a németeket 5-3-ra, vagy a horvátokat 4-2-re. A padon Ottmar Hitzfeld, akinek sok újat már nem lehet mutatni, ami a labdarúgást illeti. Svájc csapatában Xhaka, Shaquiri és Barnetta is játszik a középpályán,  elöl pedig Derdiyok és Gavranovic felel a gólokért. Erősebbnek tűnik a svájci válogatott, de úgy véljük, Ljubjanában a hazaiak minimum egy döntetlenre jók lesznek.

  5. Lettország – Görögország  2
Lettország és Görögország meccsén ne várjunk gólfesztivált. Igazi egygólos találkozó, azt pedig valószínűleg a görögök jegyzik. Otto Rehagel megtanította őket anno, hogyan kell nyerni, a görögök pedig nem felejtenek. Elöl majd Gakas vagy Samaras megvillan, és a görögök behúzzák első győzelmüket a selejtező-sorozatban.

  6. Montenegró – Lengyelország X
Montenegró és Lengyelország meccsén is kevés gólra lehet számítani. A hazaiak mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, Vucinic és Jovetic személyében megvannak a gólvágók is, ám a lengyeleknél is ott van a dortmundi légió, akik képesek ellensúlyozni a montenegrói gólvágókat. Ez a két válogatott nem fog bírni egymással, leginkább egy döntetlen valószínűsíthető.

  7. Finnország – Franciaország 2
Finnország futballja nincs a csúcson. Van egy-két tehetséges játékosuk, de emlékezhetünk rá, hogy egy Dzsudzsák góllal mi is megvertük őket idegenben. Most Európa egyik legjobb csapatát látják vendégül, elképzelhetetlen, hogy a Deschamps vezette gall csapat ne gyűjtse be a három pontot. Hogy 0-1 lesz, vagy 1-5, az már részletkérdés, de ahol Ribery, Benzema, Gomis, Cabaye … rohamozza a kaput, ott csak idő kérdése a gól. 

  8. Moldova – Anglia 2
Moldovát, avagy Moldáviát jól ismerhetjük, hisz a közelmúltban kétszer is megvertük őket. Edzőváltáson estek át, most Ion Caras irányítja őket. Melós csapat, és nem lehet őket elintézni egy kézlegyintéssel. Viszont Anglia be fogja darálni őket, mert ők abban jobbak, amiben Moldova jó. Igaz, hogy nem lesz Rooney, de majd Carrol bólint egyet. Anglia addig fog darálni, amíg be nem gyötörnek egy-két gólt. Valami hasonlóra kell számítani, mint amit tegnap Azerbajdzsán ellen játszottak az U21-esek. Ott 0-2 lett a vége, itt Kisinyovban is hasonló lesz a vége.

  9. Wales – Belgium 2
A belga csapat most nagyon jó játékosokból áll. Sokra hivatott ez a csapat, és hogy mire lehetnek képesek, azt jól jelzi az utolsó edzőmeccsükön elért 4-2-es siker a hollandok ellen. Wales augusztus közepén 2-0-ra kikapott a bosnyákoktól hazai pályán. Bale, vagy a veterán Bellamy kevés ahhoz, hogy  győzelemre vezesse a csapatot. Belgium most nagyon erősnek tűnik, ez a csapat képes rá, hogy Cardiffban is nyerjen.

  10. Izland – Norvégia X
Két északi csapat találkozóján bármi elképzelhető. Igazi háromesélyes meccs, igazából nem lehet okosnak lenni. Norvégia válogatottjából is ’kihaltak’ az egyéniségek, talán egy iksz így a rajtnál elég lesz mindkét csapatnak.

  11. Bulgária – Olaszország 2 (X)
Bulgária focija hasonló a miénkhez. Régen az egész világ félt a Stoichkov-Lechkov féle csapattól, viszont azóta egyre lejjebb süllyednek. Petrovék is kifelé mennek már a divatból, és nem nagyon látszik a  fény az alagút végén. Azt kell mondanunk, itt csakis olasz siker képzelhető el, semmi más. Viszont az is igaz, hogy ha van csapat, amely képes totógyilkos meccset játszani, az pont az olasz. Bárhol, bármikor képesek döntetlent játszani, így aki megteheti, húzzon be egy döntetlent is a kettes mellé, kifizetődő lehet!

  12. Argentína – Paraguay 1
Argentína Messi vezérletével le fogja nyomni Paraguay-t. Az argentínok hihetetlenül erősek, legutóbbi két meccsükön 3-1-re verték idegenben a németeket, és hazai pályán egy Messi mesterhármassal 4-3-ra a nagy rivális brazilokat. Szimpatikus csapat Paraguay, és nem lenne meglepetés, ha ők is kijutnának a VB-re, de nem most fogják megkezdeni a pontok gyűjtögetését.

  13. Peru – Venezuela  1 (X)
Ha perui focistákat akarunk felsorolni, szinte kivétel nélkül csak támadók jutnak eszünkbe. Pizarro, Farfan, Guererro mind támadók, ám nagyjából itt megáll a tudomány. Talán pont ezért nem is nagyon jutnak ki VB-kre mostanában. Venezuela hasonló cipőben jár, Arango, Rondón vagy Miku jó lehet egy gólra. ezek alapján talán a döntetlen lenne a megfelelő tipp, de mégis azt mondjuk, itt hazai siker fog születni. Selejtezőkön,  ha Peru és Venezuela találkozik, általában az otthon játszó csapat nyer. Kettejük párharcában nagyon ritka, hogy a vendég csapat nyerjen. Szűk 1-0 Perunak, Venezuela pedig majd otthon visszavág. Igazából meglepetés lenne, ha Brazília, Argentína és Uruguay dolgát megnehezítenék.

  +1. Kolumbia – Uruguay 2
Kolumbia most egyet jelent Radamel Falcaoval. De valószínűleg egy fecske nem csinál nyarat és ahogy mostanában szinte mindig, úgy most is a nagyobb játékerős felvonultató Uruguay fog nyerni. Utolsó hat meccsükből ötöt behúztak az uruk, most is az ő győzelmükre tippelünk.

 

Rengeteg olyan mérkőzés van most a listán, ahol lehet hazai siker, iksz, de simán előfordulhat vendég győzelem is. Ha lehetne fogadni arra, hogy nem lesz telitalálat, akkor mi arra tennénk, nem egy könnyű lista, annyi szent. Reméljük tudtunk segíteni valamennyit, jövő héten újra jelentkezünk!

 

Sok sikert mindenkinek!

 

Címkék: tipp, totó,