Törökország hadat üzent az online szerencsejátéknak

2013-05-15
Börtönbüntetés várhat a szerintük legveszélyesebb fajta szerencsejáték népszerűsítőire.

 

Törökországban 2007-ben törvényben tették illegálissá az online szerencsejátékot, indoklásuk szerint ebben a fajta szerencsejátékban igen magas a függővé válás kockázata. 

 

Múlt héten a Hurriyet nevű török újság úgy értesült, hogy a törvényhozók ezentúl nem csak az ilyen oldalak működtetőit, hanem mindazokat szigorúan büntetnék, akik kapcsolatban vannak az iparággal. Több év börtön járhat az oldalakat népszerűsítő média képviselőinek, a pénzügyi tranzakciókban eljáró pénzintézeteknek, ügynököknek, és persze a játékosokat is büntetné.

 

A török Pénzfelügyelőség gondoskodna arról, hogy az online szerencejátékos oldalak ne tudjanak hitel-vagy betéti kártyás pénzügyi műveleteket eszközölni. A Telekommunikációs és Kommunikációs Ügynökség lenne felelős az oldalak megfelelő blokkolásáért.

 

A játékosokat 100-500 ezer török lírára bírságolnák, (12,3 - 62,5 millió forint) abban az országban, ahol az átlagos éves jövedelem átszámolva nagyjából 1,35 millió forint. Ez az összeg és a börtönbüntetések kilátásba helyezése jelzi, hogy a kormány komolyan gondolja a tiltást, ha fenti intézkedések tényleg hatályba lépnek.