Tokio2020: Norvégia jelentheti a végállomást

2021-08-03
Előző két tétmeccsünk Norvégia ellen nem sikerült túl jól. Oftedalék 11 és 13 góllal vertek minket az előző két Eb-n, ezek alapján egy közte 10 most sem elképzelhetetlen.

Norvégia - Magyarország

Női kézilabda - Negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp:  Norvégia -5,5 gól

Unibet odds: 1.41

Kezdés: 2021.08.04. 06:15

 

Norvégia válogatottja általában elveri a magyart női kéziben, de nem csak minket. Általában mindenkit megvernek, de ha a közelmúltat nézzük, minket nagyon. Az utolsó két Eb-n 11 és 13 góllal győztek le minket Oftedalék, és amíg ők teljes csapattal erőtől duzzadva vágnak neki a negyeddöntőnek, addig mi ...

Nálunk a torna alatt kidőlt Kovacsics Anikó, aki eleve olyan 80-85%-os állapotban volt, és kidőlt Szucsányszki Zita is. Két irányítóval kevesebb, maradt Vámos, aki bár nagyon jól játszott, Norvégia más szint. Minden téren más szint. A spanyol ellen heroikus győzelem, aztán a svédek elleni találkozón pedig szintén, de oda kellett az a tény, hogy a svédek zakóval is csoportelsők maradtak, így elég kesze-kusza felforgatott csapattal játszottak.

Ha az első három meccsünket nézzük, azért az igazi tragikomédia volt. Kaptunk 30 gólt a védekezésről híres franciáktól, aztán 33-at a braziloktól, majd 38-at az oroszoktól... Rendben van, hogy a spanyolokat megvertük, és a svédek ellen is jól zártunk hátul, de Penáék rettentő gyengék voltak, a svédek meg messze nem égtek üzemi hőfokon.

Norvégia más szint. Jól megszórt mindenkit, 34 gól/meccs az átlaguk. Egyedül Hollandia tartotta őket 30 alatt, de nagyon félő, hogy a mi lassabb kézihez szokott csapatunk nagyon simán kap 30-at. Eleve kezdjük ott, hogy rengeteg labdát adunk el. Norvégia meg sokat szerez, akár Oftedal, akár Herrem igazi specialista, nem beszélve Mörkről, már ha épp benn van védekezésben. Aztán náluk átlövők játszanak, nálunk az átlövők is 2-3 igazi átlövést kísérelnek meg, Zácsik kapja el néha a fonalat, de a norvég fal nem alacsony, így Szani is sokszor lő majd az egekbe.

Szeretnek gyorsan játszani, és tudnak is, turnovereket rendre góllal büntetik. Ráadásul, ha produkálnak egy átlagos félidőt, képesek könnyen 20-22 gólra a második játékrészben, Montenegró sem úszta meg 20 alatt a második félidőt.

Könnyen lehet ez is hasonló meccs, hogy az első játékrészben még úgy-ahogy pariban leszünk, de a másodikban átrohhanak rajtunk. Zácsik, Tomori nem fiatal, Vámos egyedül van, Klujber és Háfra nem tartható benn védekezésben, beállósaink sem épp a legjobb védők.

A mi tippünk egy óvatos Norvégia -5,5 gól. Ez 1.41-et fizet, ami elég korrekt. Félő, hogy ha úszik a meccs, akkor nagyon úszik, és azért ahogy kezdtük a bevezetőben, az utolsó két tétmeccsen 11 és 13 gólt tettek közé. Ez a tipp maximum akkor lehet veszélyben, ha Bíró Blani hoz egy 50%-ot, amit nem fog, vagy ha a norvégok elszórakozzák, de azt meg nem fogják az Olimpián. Egyébként sem igazán jellemző rájuk.

Címkék: sportfogadás, tipp,