Többen fogadtak a skót népszavazás kimenetelére, mint egy kiemelt focimeccsre

2014-09-24
A Herald napilap szerint összesen 12 millió angol font, azaz 4,75 milliárd forintértékben fogadtak a skót függetlenségi népszavazás kimenetelére. Ez rekordnak számít az Egyesült Királyságibeli politikai témájú fogadások terén.

 

A William Hill egyedül 2,8 millió font értékben regisztrált fogadásokat. A cég szóvivője, Graham Sharpe szerint az országszerte megtett fogadások száma és értéke minden előrejelzést felülmúlt. Az sem fordult még soha elő, hogy a népszavazásra feltett összeg meghaladta egy kiemelt futballmeccsre feltett tétek összegét, most ez történt.

 

A William Hill-nél megtett legnagyobb tétet az a londoni fogadó tette, aki 900.000 fontot, vagyis 356 millió forintot tett fel a „nem” eredményre, egy Glasgow-i fogadó ugyanerre 200 ezret. Érdekes módon az „igen” válaszokra jóval kevesebb összeg folyt be, összesen két fogadó tett fel nagyobb, 10.000 fontos tétet, az átlagos tét pedig mindössze 10 font volt.

 

Mondhatnánk „szerencsére”, ugyanis a „Nem” szavazók többségével záruló népszavazáson több pénzt seperhettek be a fogadók. 

Címkék: fogadás,