Több mint 21 milliós forgalmat könyvelhettek el szilveszterkor a lovin

2013-01-05
A kedvezőtlen idő dacára a vártnál többet, mintegy 21,2 millió forintot tettek fel a játékosok az Ügetőszilveszteren. Ez 2,3 millió forinttal haladja meg az egy évvel korábbi forgalmat, pedig akkor az időjárás a tavaszt idézte. A legnagyobb osztalék közel 400 ezer forint volt 200 forintos alaptétre.

 

A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. tájékoztatása szerint ezúttal 10 ezer belépőt adtak el, így a tiszteletjegyesekkel, valamint az állandó belépővel rendelkezőkkel együtt összesen 12 ezren követték nyomon a helyszínen a 2012-es Ügetőszilveszter futamait. „Ezzel beállítottuk a tavalyi látogatói rekordot, annak ellenére, hogy az időjárás nem volt annyira optimális, mint egy évvel korábban” – fogalmazott Pécsi István, a cég marketingigazgatója, aki több évtizede dolgozik a magyar lóversenyzésben, de nem emlékszik a mostanihoz hasonló ködös versenynapra.  

 

„A célegyenesben összesen csak körülbelül kétszáz métert lehetett látni. A szabályok értelmében mindig a versenyintézőség feladata eldönteni, hogy a hajtók tudnak-e biztonságosan versenyezni valamint a futamot el lehet-e bírálni. Ebben egyébként a VI kísérő autó nagy segítségre volt, hiszen így a bírók közelről látták az eseményeket.” – tette hozzá Pécsi. 

 

A fogadási összforgalom a várakozáson felül alakult: 21,2 millió forint volt, azaz 2,3 millióval, vagyis 12 százalékkal haladta meg a 2011-es Ügetőszilveszterét. A két legnépszerűbb futam a Bubik István Emlékverseny, valamint a Befag-Lovaregyleti Díj volt, mindkettőre 2,6-2,6 millió forintot tettek fel a fogadók.

 

A legnagyobb osztalék a legnagyobb meglepetéshez kapcsolódik. A 8. futamban, vagyis a Szilveszteri Díjban a Donata Dz-Pókerarc-Pentatlon befutási sorrend 399 ezer 100 forintot fizetett a 200 forintos alaptétre, de ezen kívül is több olyan váratlan eredmény született, amely szép összeget hozott a játékosok konyhájára. A szervezők egyébként összességében a feltett pénzük megközelítőleg hetven százalékát fizették vissza osztalékként a fogadóknak.

 

Ami a sztárokat illeti, a kajakos olimpiai bajnok Kőbán Rita Poltergeist M-mel nyerte a Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep futamát, a kiváló válogatott jégkorongkapus, Szuper Levente pedig Nóraville-lel erős finissel diadalmaskodott a Bubik István Emlékversenyen. Ebben a futamban a második helyen a címvédő Balogh Gábor, a miniszterelnök sporttanácsadója végzett Napfénnyel, míg harmadikként Ungvári Miklós, a londoni olimpián ezüstérmet nyert cselgáncsozó ért célba Montgomeryvel.   

 

A 2012-es év utolsó futama egyben sportágtörténelmi győzelmet hozott. Lakatos Csaba Őrangyal sulkyjában nyert és ennek köszönhetően érdemelte ki a 2012-es hajtó champion címet. Ő az éves összesítésben mindössze több második helyezésével előzte meg nagy riválisát, az esztendő utolsó versenynapján szintén egy futamgyőzelmet elért Hajnal Tibort. Pécsi István szerint ilyen végletekig kiélezett küzdelemre még soha nem volt példa a magyar ügetősport 129 éves történetében.

 

 

Címkék: lóverseny,