Titokban készülő, több százmilliós Tippmix fejlesztések

2013-10-17
Egy augusztusi szerződés szerint a Szerencsejáték Zrt. jelentős beruházást tervez a Tippmix játék továbbfejlesztésére.

 

Egyre nagyobb a kereslet a Szerencsejáték Zrt. Tippmix nevű játéka iránt, ezt mutatja a 2012-es vállalati jelentés is. Az értékesítési adatok alapján a Tippmix 51,3 milliárd forintos forgalma 24%-kal több volt, mint egy évvel korábban. Igaz, a keresletet megdobta az labdarúgó EB is, de ilyen mértékű forgalomnövekedés még így is jelentősnek mondható. Játékszámot tekintve a fogadások vezetnek a Szerencsejáték Zrt listáján. Ez azt jelenti, hogy a magyarok több fogadást kötnek, mint ahány lottószelvényt vásárolnak, bár a fogadási bevételek elmaradnak a lottójátékokétól, hiszen az előbbinél jóval nagyobb a visszafizetési arány, mint a számsorsjátékoknál.

 

Szerencsejáték Zrt idén május 21-én elindult online sportfogadási oldala, a Tippmixpro valószínűleg kicsit visszavett a Tippmix forgalmából, még akkor is, ha az új oldalt sok kritika érte, és éri. Információink szerint azonban sokan maradnak a sportfogadás eddig megszokott offline változatánál, a Tippmixnél. Ennek oka, hogy egyrészt ehhez nem szükséges sem technikai felkészültség sem számítógépes ismeret, másrészt a Tippmixen személyes adatok megadása és bankkártya nélkül lehet játszani, míg az online játékhoz az otthoni számítógépen túl regisztráció és online befizetés szükséges. 

 

Valószínűleg ezért döntött úgy a Szerencsejáték Zrt., hogy a játék leépítése helyett inkább annak fejlesztésébe kezd. Augusztus 6-án írt alá szerződést az SG Kft-vel "Tippmix Plus és Tippmix Live megrendelés" tárgyában 229 millió forint értékben. A határozott időre kötött szerződés időtartama 2015. március 29-ig szól. Az SG Kft a Scientific Games magyarországi leányvállalata, azé a cégé, melynek feladata 2020 végéig a magyarországi lottózói terminálok és azok számítógépes rendszerének biztosítása, üzemeltetése. Ezeken a terminálokon fut végig az összes, lottózókban leadott játék, közöttük a Tippmix is.

 

Megkérdeztük a Szerencsejáték Zrt-t az új szerződés tartalmáról, válaszuk azonban meglehetősen szűkszavú volt. 

"Az Ön által kért adatok a korábbi szolgáltatói szerződések kiegészítését jelentik, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez is lehetőséget teremtenek. A tervezett konkrét szolgáltatások a felhasználók felé irányuló új, a Tippmixet kiegészítő szolgáltatások bevezetésére vonatkoznak. Ez jelenleg Társaságunknál üzleti titkot képez, így a szolgáltatás mibenlétéről nem adhatunk bővebb tájékoztatást."

 

Csak összehasonlításképpen: a GTECH által fejlesztett Tippmixpro 279 millióba került, igaz, már a 105 millió forintos késedelmi kötbér levonása után. Ehhez az összeghez képest igen jelentősnek mondható a Tippmixre költendő 229 millió forint.

 

Egy biztos, a cégnek ezidáig sikerült teljes titokban tartania a fejlesztések mibenlétét, hiszen az általunk megkérdezett sportfogadói csoportok körében még pletykaszinten sem keringenek hírek a Tippmix készülő újdonságairól. A szerződésben szereplő Tippmix Live megnevezésből valamiféle élő fogadásra lehet következtetni, de érdekes belegondolni, hogy ezt egy offline fogadási forma esetében hogyan valósítanák meg... 

A cikk alatti kommentben mindenesetre várjuk Olvasóink ötleteit, hogy vajon milyen kiegészítő szolgáltatásokat, fejlesztéseket tud elképzelni a hagyományos Tippmixhez!