Tippmix

Ez a játék előre adott nyereményszorzókat kínáló, bukméker-típusú fogadási forma, amelyben a fogadási ajánlatában szereplő, 255 sportesemény végkimenetelét lehet megtippelni.

A fogadási ajánlatról

A fogadási ajánlatok általában hétfőn és csütörtökön jelennek meg. A hivatalos ajánlat a Sportfogadás című kiadványban tekinthető meg, de megtalálható országos napilapokban, és a SzerencseMixben is. Az esetleges változásokról a lottózókban, az MTV teletext 878. és 879. oldalán, illetve a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán tájékozódhatnak a játékosok. 

A tippmix alapfogalmai

Mielőtt a játékosok komolyabban elkezdenének ismerkedni a Tippmixszel, hasznos, ha megismerik a következő, a játék során alapvetően fontos fogalmakat.

 • A kötés A kötés 1-nél több esemény megtételét jelenti egyszerre. Ha a játékos egy alkalommal 2 vagy több sportesemény eredményére tippel, kötésben fogad.
 • A nyereményszorzó (odds) A nyereményszorzó, más néven „odds” azt a számot adja meg, ahányszorosa a nyeremény a megtett tétnek. Amennyiben a játékos kötésben fogad, a különböző kimenetelekhez tartozó „odds”-ok összeszorzódnak. A győzelemhez viszont minden esemény kimenetelét helyesen kell megtippelnie.
 • Eredő odds Több esemény megtippelése, és az összes fogadás eltalálása esetén az eredő „odds” megmutatja, hogy a játékos a feltett összeg hányszorosát fogja nyeri. Tehát a kötésben fogadott események „odds”-ainak szorzata.

Fogadástípusok a tippmixjátékban

 • Normál fogadás Ebben a típusban egyszerre minimum 1, maximum 14 sportesemény eredményére fogadhatnak a játékosok. Kötés esetén az „odds”-ok összeszorzódnak, és az így kapott eredő „odds” a tét szorzatával adja meg a várható nyereményt.  A játékosok akkor nyerhetnek normál fogadásban, ha valamennyi tippjük helyesnek bizonyult. Nyereményük a várható nyeremény lesz, hacsak nem kerül törlésre esemény a megfogadottak közül.
 • Kombinált fogadás Kombinált fogadás során több eseményt jelölhető meg, mint ahány kötésben szeretne játszani a játékos. Minimum 4, maximum 7 esemény eredménye tippelhető meg, 8 kombinációban, amelyek a következők: 3/4, 3/5, 3/6, 4/5, 4/6, 5/6, 5/7, 6/7.  Az utóbbi szempont szerint leírt fogadások az összes előforduló módon a kötésszámnak megfelelő csoportba kerülnek, valamint a kötésen belül az „odds”-ok összeszorzódnak. Az eredő „odds” jelen esetben a különböző kötésekhez tartozó „odds”-ok összege, a várható nyeremény pedig az eredő „odds” és az egységnyi fogadás tétjének szorzata lesz. A játékos 1 hibás tipp esetén még nyer a következő kombinációk esetén: 3/4, 4/5, 5/6, 6/7. Ugyan ez igaz 2 hibás tippel a következő esetekben: 3/5, 4/6, 5/7, valamint 3 tippel is nyerhet a játékos, ha 3/6 kombinációnál, hiszen így is rendelkezni fog hibátlan kötéssel.

A Tippmix-szelvény

Minden fogadási eseménynek van egy sorszáma, mellette feltüntetésre kerül, hogy minimálisan milyen kötésben fogadható:

 • 1: (vagy az újság jelölése szerint egy üres négyzet) önmagában is fogadható,
 • 3: legalább 3 - egymással kötéstiltásban nem lévő - esemény kimenetelére kell együtt fogadni,
 • 5: legalább 5 - egymással kötéstiltásban nem lévő - esemény kimenetelére kell együtt fogadni.

Valamint minden esemény után megtalálhatjuk a következő információkat:

 • Nyereményszorzók (odds-ok) a lehetséges kimenetelekhez (H, D, V).
 • A fogadási határidő.
 • Az eredményhirdetés várható időpontja.
 • A sportág megnevezése (labdarúgás, kosárlabda, tenisz, ... stb.).
 • A sporteseménnyel kapcsolatos egyéb rövid információ (bajnokság, kupa megnevezése; helyszín, hányadik mérkőzés, ... stb.).

A szelvény kitöltésének menete

A tippmixjátékon 4, egymástól jól elkülöníthető oszlopcsoport látható. Az első 3 oszlopban a játékos által megtenni kívánt sportesemény sorszámát kell jelölni, ezeket a fogadási ajánlatban találhatja a játékos. A következő oszlopban a mérkőzésre adott tippet kell jelölni. Abban az esetben, ha a játékos például a fogadási ajánlatban szereplő 168. sportesemény vendéggyőzelmére szeretne fogadni, az első 3 oszlopba az esemény számát, vagyis a 168-at írja, a következő módon: az első oszlopcsoportba az 1-es, a másodikba a 6-os, a harmadikba a 8-as számot írja. A 4. oszlopban kell jelölnie, milyen végeredményre számít. Ez jelen esetben vendéggyőzelem, vagyis a "V" betűhöz kell jelölést tenni az adott négyzetben.

A tippek megtétele után a játékosnak az oszlopcsoportok alatti mezőkben be kell jelölniük, milyen módon fogadnak. Ha normál fogadást tesznek, jelölniük kell a megtippelt események számát, ha kombinált fogadást tesznek, a kombináció típusának feltüntetésére lesz szükség.

Jelölni kell továbbá, hogy mekkora összegű a tét. Ezt a szelvény jobb alsó részében, az "egységnyi fogadás tétje" táblázatban kell megtenni.

A játék ára

Az egységnyi fogadási tétnek csupán 100 forint egész számú többszörösét lehet megtenni. A játék ára játéktípusonként és a játékosok igényeinek megfelelően változik.

 • A normál fogadás: Az egységnyi fogadás tétje minimum 200 forint, maximum 100.000 forint lehet. A nyeremény várható értéke maximum 400.000 forint lehet.
 • A kombinált fogadás: Az egységnyi fogadás tétje minimum 100 forint, maximum 100.000 forint lehet. A nyeremény várható értéke a különböző kötéseken belül 400.000 forintnál nem lehet több.

Hol, mikor lehet Tippmixet játszani?

Terminállal rendelkező értékesítőhelyeken, és más értékesítőknél, interneten, SMS-ben úgy nevezett belső egyenlegből; a fogadási ajánlat kezdeti és végső időpontja között a lottózók nyitvatartási idejében, interneten és SMS-ben pedig a lottózók nyitvatartási idejétől függetlenül. A fogadások határideje a fogadási ajánlatban olvasható.

Tájékozódás az eredményekről

A hivatalos eredmény megállapítása az el nem maradt fogadási események megléte után legkevesebb 48 órával, legkésőbb a következő fogadási hét 1. napján, délig történik. A játékosok az eredményekről a Sportfogadás című kiadványon kívül a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán és a teletexten tájékozódhatnak.