Tippmax

Ez a fogadástípus interneten és SMS-ben játszható, bukmékeri típusú játék, amely egy belső egyenleg feltöltésével, majd annak terhére játszható. A Tippmax a sportfogadási paletta bővítésére, és a fogadók igényeihez alkalmazkodva jött létre.

Alapok

A fogadás során a játékosok az előre összeállított fogadási ajánlatból választhatnak a megtehető (a Tippmix fogadási ajánlatától eltérő) 255 sportesemény közül. Az említett ajánlatok általában hetente háromszor: hétfőn, csütörtökön és szombaton jelennek meg, és legfontosabb eltérése a Tippmixtől, hogy kizárólag internetes fogadásra ad lehetőséget. A fogadási ajánlatok a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán érhetők el.

A Tippmax alapfogalmai

 • Kötés
  A kötés 1-nél több esemény megtételét jelenti egyszerre. Ha a játékos egy alkalommal 2 vagy több sportesemény eredményére tippel, kötésben fogad.
 • Nyereményszorzó (odds)
  A nyereményszorzó, más néven „odds” azt a számot adja meg, ahányszorosa a nyeremény a megtett tétnek. Amennyiben a játékos kötésben fogad, a különböző kimenetelekhez tartozó „odds”-ok összeszorzódnak. A győzelemhez viszont minden esemény kimenetelét helyesen kell megtippelnie.
 • Eredő odds
  Több esemény megtippelése, és az összes fogadás eltalálása esetén az eredő „odds” megmutatja, hogy a játékos a feltett összeg hányszorosát fogja nyeri.

Fogadástípusok a tippmaxjátékban

 • Normál fogadás
  Ebben a típusban egyszerre minimum 1, maximum 14 sportesemény eredményére fogadhatnak a játékosok. Kötés esetén az „odds”-ok összeszorzódnak, és az így kapott eredő „odds” a tét szorzatával adja meg a várható nyereményt. A játékosok akkor nyerhetnek normál fogadásban, ha valamennyi tippjük helyesnek bizonyult. Nyereményük a várható nyeremény lesz, hacsak nem kerül törlésre esemény a megfogadottak közül.
 • Kombinált fogadás
  Kombinált fogadás során több eseményt jelölhető meg, mint ahány kötésben szeretne játszani a játékos. Minimum 4, maximum 7 esemény eredménye tehető meg, 8 kombinációban, amelyek a következők: 3/4, 3/5, 3/6, 4/5, 4/6, 5/6, 5/7, 6/7. Az utóbbi szempont szerint leírt fogadások az összes előforduló módon a kötésszámnak megfelelő csoportba kerülnek, valamint a kötésen belül az „odds”-ok összeszorzódnak. Az eredő „odds” jelen esetben a különböző kötésekhez tartozó „odds”-ok összege, a várható nyeremény pedig az eredő „odds” és az egységnyi fogadás tétjének szorzata lesz. A játékos 1 hibás tipp esetén még nyer a következő kombinációk esetén: 3/4, 4/5, 5/6, 6/7. Ugyan ez igaz 2 hibás tippel a következő esetekben: 3/5, 4/6, 5/7, valamint 3 tippel is nyerhet a játékos, ha 3/6 kombinációnál, hiszen így is rendelkezni fog hibátlan kötéssel.

A Tippmax-szelvény

Minek kell feltüntetésre kerülni a fogadási esemény mellett? A fogadási esemény sorszámának, valamint annak, minimálisan milyen kötésben fogadható a sportesemény. Ezek jelölései és jelentései a következők:

 • 1: vagy más jelölésben üres négyzet: önmagában is fogadható,
 • 3: minimum 3, nem kötéstiltásban lévő sportesemény eredményére lehet együtt  fogadni,
 • 5: minimum 5, nem kötéstiltásban lévő sportesemény eredményére lehet együtt  fogadni.

Valamint minden esemény után megtalálhatjuk a következő információkat:

 • Nyereményszorzók (odds-ok) a lehetséges kimenetelekhez (H, D, V).
 • A fogadási határidő.
 • Az eredményhirdetés várható időpontja.
 • A sportág megnevezése (labdarúgás, kosárlabda, tenisz, ... stb.).
 • A sporteseménnyel kapcsolatos egyéb rövid információ (bajnokság, kupa megnevezése; helyszín, hányadik mérkőzés, ... stb.).
 • A fogadási események megjelenítése kérhető naponta, sportáganként vagy a minimális kötés szerint.

A játék árai

Az egységnyi fogadási tétnek csupán 100 forint egész számú többszörösét lehet megtenni. A játék ára játéktípusonként és a játékosok igényeinek megfelelően változik.

 • A normál fogadás: Az egységnyi fogadás tétje minimum 200 forint, maximum 100.000 forint lehet. A nyeremény várható értéke maximum 400.000 forint lehet.
 • A kombinált fogadás: Az egységnyi fogadás tétje minimum 100 forint, maximum 100.000 forint lehet. A nyeremény várható értéke a különböző kötéseken belül 400.000 forintnál nem lehet több.

Hol, mikor lehet Tippmaxot játszani?

Tippmaxot csak interneten vagy SMS-ben, belső egyenlegből lehet játszani, az adott fogadási határidők keretei közt.

Tájékozódás az eredményekről

A játékosok az adott sportesemények után legkorábban 48 órával, legkésőbb a következő fogadási periódus első napján, délig tájékozódhatnak a fogadások eredményéről, amelyeket a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán lehet megtalálni.