Tipikus: hirtelen mégsem jó a Class Fm a lottószámok közlésére

2014-10-18
A sokat tagadott Orbán-Simicska/Nyerges konfliktus nem tartozik portálunk profiljába, eddig nem is írtunk róla. Most mégis kénytelenek vagyunk, ugyanis érdekes módon az állami fenntartású Szerencsejáték Zrt. épp most döbbent rá, hogy nem jó nekik Nyerges rádiója.

 

2013. január  1. környékén  írtunk arról, hogy a Szerencsejáték Zrt, szakítva a sok évtizedes hagyománnyal, áthelyezte az eredményközlést a Kossuth Rádiótól a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Class Fm-be. Döntésüket akkor azzal indokolták, hogy a fiatalságot szeretnék elérni ezzel a lépéssel, hiszen a Class Fm. hallgatósága jóval fiatalabb a Kossuth Rádióénál. 

 

A rádió hallgatói tábora azóta sem változott, annál inkább változások álltak be a rádió tulajdonosa és a kormánytagok közötti jó viszonyban. Idén októberben azonban hirtelen szörnyű rossz stratégiának tűnt a Szerencsejáték Zrt. vezetésének a Class Fm-en történő eredményközlés, így az év végét meg sem várva, október 31-i határidővel a NOL információi szerint felmondták a szerződést. Az indoklás szerint "Folyamatosan vizsgáljuk a média megjelenéseinket és azok vásárlói fogadtatását, ennek megfelelően a játékosok általunk regisztrált visszajelzései alapján a rádiós eredményközlések csatornájának felülvizsgálata időszerűvé vált. Az elemzésből az derült ki, hogy azon játékosaink, akik elsősorban a rádióból szeretnek értesülni játékaink eredményeiről, főleg az idősebb korosztály képviselői, a fiatalabbak főleg az interneten gyűjtik be a szükséges információkat. Ezért ennek megfelelően a vonatkozó szerződésünket a Class FM-mel 2014. október 31. napjától felbontottuk.”

 

Jelenleg arról nem nyilatkoztak, hogy melyik rádióval szeretnének szerződni, csak annyit, hogy „az új partnerrel történő szerződéskötés folyamatban van, ezért a szerződéskötésig bővebb információt nem tudunk adni." Annyi bizonyos, hogy a cégnek törvényben előírt kötelessége a rádióban történő eredményközlés, tehát kibújni nem tudnak alóla. Vélhetően újra a Kossuth Rádiót veszik célba, már csak az a kérdés, hogy milyen összegben tudnak megegyezni. 2013 előtt 50,3 millió éves összeget fizettek a Kossuthnak, a Class Fm-nél 52 milliót. 

 

A továbbiakban érdekes lesz azt nyomon követni, hogy vajon a sportcélú támogatások között megszakad-e jövőre annak a hagyománya, hogy a Szolnoki Olaj több 10 millió forint (tavaly 60-at, idén 70-et) szponzorációs pénzt kapjon a szerencsecégtől. A szóban forgó klub elnöke ugyanis Nyerges Zsolt.