Teszteltük a Tippmixpro-t

2013-05-21
2013. május 21-én egy éves késéssel elindult a TippmixPro, a Szerencsejáték Zrt új online sportfogadási oldala. „Sokat kellett rá várni, de megérte” írják az oldalon, mi pedig rögtön teszteltük, igazuk van-e.

  

Regisztráció

Egyszerű, mint a pofon, semmiben sem tér el egy átlagos regisztrációtól. Valós e-mail cím megadása szükséges, mert aktiváló linket küld az oldal, amire rá kell kattintani, hogy a regisztráció végleges legyen. Másodperceken belül meg is érkezik a magadott e-mail címre a link, 2-3 percnél többet nem vesz igénybe a regisztráció. (Persze adatvédelmi nyilatkozatot, meg a szerződési feltételeket el kell olvasni!) 

Amit még hangsúlyozni kell, hogy regisztrációnál kötelező a bankszámlaszám megadása. A nyereményt bankszámlára küldik, és nem elég kifizetésnél megadni a bankszámlaszámot, már regisztrációnál kérik (a bankszámlaszám később megváltoztatható a 'számlám' menüpontban).

 

Befizetés 

Regisztráció után ismerkedhetünk az oldallal, de mi úgy döntöttünk, inkább élesben menjen a teszt, és feltöltöttünk 1500 Ft-ot.

Befizetni banki átutalással, bankkártyával és Abaqoos utalvány segítségével lehet (mi a bankkártyás módot választottuk - Mastercarddal és Visával is fel lehet tölteni az egyenleget). Skrill (régebbi nevén Moneybookers), Ukash, Neteller és egyéb befizetési módok a TippmixPro esetében nem játszanak, ez persze aligha meglepő, ha belegondolunk... 

A befizetés egyébként egyszerű, csak a 'befizetés' gombra kell kattintani, aztán be kell írni a feltölteni kívánt összeget (esetünkben 1500 Ft-ot). Az oldal ezután átirányít a bank internetes fizetési felületére, és egy-két mező kitöltése után máris a számlán a pénz. Egy telefonos egyenlegfeltöltéshez hasonlítható - kényelmes, egyszerű és nagyszerű! 

A regisztráció és a befizetés tehát könnyen és egyszerűen megy.

 

 

Aki már régebben regisztrált a Szerencsejáték online felületén, tehát játszott a Tippmaxon például, annak nem kell új regisztráció, a régi felhasználói nevével és jelszavával beléphet az új oldalon is. Reggel ezzel kapcsolatban volt egy kis fennakadás, sok régi játékos jelezte, hogy nem tud belépni a régi regisztrációjával. A Szerencsejáték Zrt viszonylag hamar reagált a segítséget kérők levelére, és közölte, hogy ahhoz, hogy a régi felhasználói névvel be lehessen lépni a TippmixPro-n, a másik szerencsejáték felületről ki kell jelentkezni. Praktikus lett volna, ha ezt egyből, már a hibaüzenetben közlik a játékosokkal…

  

A puding próbája 

Első ránézésre kellemes a szemnek a felület. A desingról elmondható, hogy nem bízták a véletlenre, és loptak egy picit a Bet365-től, az Expekttől, és a bwintől is, biztos, ami biztos. A TippmixPro logó és a fejléc sokakban Bet365-ös benyomást kelthet. A fogadószelvény narancsos színe egyértelműen az Expektet juttatja eszünkbe, a sportágak felsorolása pedig olyan bwines jellegű, de nincs ezzel végülis probléma… 

Ennyi várakozási idő után azonban mi azért eg picikét többet vártunk… valami egyedit, valami merőben újat... Viszont több száz külföldi online iroda létezik már, szinte lehetetlen volt olyan felületet kidolgozni, hogy ne hasonlítson egyikre, vagy másikra.

 

Kínálat 

A kínálat első ránézésre nem tűnik rossznak, bár minden viszonyítás kérdése. (Gondolom senki sem várta, hogy a TippmixPro egyből felveszi a versenyt a Bet365 kínálatával, és svéd ötöd osztályra is fogadhatunk majd...) Még a most zajló Giro d'Italia kerékpárverseny szakaszgyőztesére is tippelhet, aki otthon van kerékpárban. 

 

Tenisznél lehet tenni győztesre, 1. szett győztesére, játszmák számára (under/over), játszmák pontos számára, és pontos eredményre! 

 

Labdarúgásnál random módon kiválasztottunk egy spanyol bajnokit: totálisan kielégítő! Szinte meglepően bő a kínálat, többféle hendihatár, gólok száma már 0.5-ös, 1.5-ös határtól egészen az 5.5-ös határig. Fogadhatunk a csapat góljainak számára, a félidő góljainak számára, és még rengeteg mindenre. Ez dicséretes! Nem következett be, amitől féltünk, hogy a TippmixPro nem veszi fel a versenyt például a Bet365-tel, vagy a Sportingbettel - kellemesen csalódtunk!

 

A spanyol bajnokira tehát megfelelően bő a kínálat, de nézzünk most egy magyar élvonalbeli mérkőzést... Itt már meg kell erőltetnünk magunkat, ha dicsérni szeretnénk. Lehet fogadni győztesre, kétesélyre, félidő eredményére és félidőben kétesélyre... Ez karcsúnak tűnik, de bízunk benne, hogy bővítik még a fogadástípusokat a magyar bajnokik esetén is.

 

BL döntőre kínált opciók rendben vannak, tényleg szinte mindenre lehet fogadni - már-már Bet365 szint. Talán minden van itt, maximum a góllövőkre való fogadás hiánya tűnik fel elsőre, de erre amúgy sem sokan szoktak fogadni.

 

Oddsok  

Nézzünk szintén random módon egy-két meccset - a TippmixPro oddsait a sokak által kedvelt Bet365 oddsaival hasonlítjuk össze:

 

Espanyol-Barcelona

TippmixPro: 5.42 - 3.70 - 1.60

Bet365: 5.00 - 4.10 - 1.61

 

Valencia-Granada

TippmixPro: 1.27 - 5.10 - 10.00

Bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00 

(Az esélyes Valenciára egyből megéri a TippmixPro-t választani!)

 

B. Dortmund - Bayern München (BL döntő) 

TippmixPro: 4.25 - 3.65 - 1.75

Bet365: 4.75 - 3.90 - 1.80

 

Hát-hát... Az 1-es, a 2-es és az X szorzója is magasabb a Bet365-nél! A TippmixPro-nál legalább most, az elején figyelhettek volna arra, hogy minimum olyan szorzókkal dolgozzanak, mint a Bet365. Legalább a rászokatási fázisban, hisz rengeteg új ügyfelet szerezhettek volna így.

 

Nézzük a gólok száma opciót 2.5-ös határ mellett, hisz ezt a fogadási típust is nagyon sokan kedvelik:

Gólok száma 2.5 alatt/fölött a Dortmund-Bayern meccset tekintve:

TippmixPro : fölött 1.65 - alatt 1.95

Bet365: fölött 1.72 - alatt 2.07

 

A Bet365 itt is mindkét esetben bőven veri a TippmixPro-t... Megint csak azt kell mondanunk: lehettek volna bőkezűbbek a TippmixPro bukijai. Hosszabb távon jobban jöttek volna ki, mert ha versenyképes oddsokat adta volna, mindenki elismerően csettintett volna, és azt mormogta volna: hmm, ez jobb, mint gondoltam!!! A BL döntő egy olyam esemény, amivel be lehetett volna vonzani az ügyfeleket, és lehet, hogy most kevesebb pénz jött volna be, de hosszabb távon megtérült volna, ha pár századdal magasabbak az oddsok...

 

Ami még észrevehető, hogy az esélyesekre kínált oddsok versenyképesek, de az esélytelenekre kínált szorzók azért lehetnének magasabbak!

  

 

Nézzük az első fogadást

Kiválasztottunk egy korai eseményt a naptár segítségével. Ez egy női tenisz mérkőzés volt (L. Davis - C. McHale).

Csak kíváncsiságból: az oddsokat a bet365-el összehasonlítva az esélyes McHale szorzója a TippmixPro-n és a Bet365-ön is 1.25 volt, de az esélytelenebb Davis-re a TippmixPro 3.25 oddsát a bet365 szorzója bőven veri (3.75).

 

Mi az esélyes McHale győzelmére fogadtunk próbaként, így most izgulunk, hogy a Fortunaweb első fogadása nyertes legyen:D Próbaként 50 Ft-tal akartuk megfogadni McHale győzelmét de ahogy a korábbi közleményben is olvasható volt, a minimum tét 100 Ft! Megtettük tehát 100 Ft-tal McHale győzelmét, reméljük nyerni fog :D

 

A fogadás egyszerű és nagyszerű, semmi frazír. Kiválasztjuk az eseményt, katt a szorzóra, s máris a fogadószelvényen az esemény. Beírjuk a tétet, aztán katt a fogadásra. Ezután még egy visszaigazolást kér a rendszer, hogy valóban annyival, és valóban azt szeretnénk-e megtenni, és ha minden rendben, akkor katt a véglegesítésre.

 

 

Egyébként kiváló megvalósítás, hogy nem egyből fogadja el azt az oldal, amit a fogadószelvényre teszünk! Ilyen szempontból például a TippmixPro jobb, mint a Bet365, mert ott, ha ráklikkelünk a fogadás gomba, már nincs visszaút - egyből befogadja a szelvényt. Aztán ha valamit például 1000 Ft-tal akartunk megtenni, de véletlenül elütöttünk egy nullát, már csak a fejünket foghatjuk...

 

Kombi szelvényeket is fel lehet adni természetesen, van lehetőség 2/5-ös, 3/6-os 4/5-ös stb. kombikra, ahogy a nagyobb online irodáknál is, így ebben semmi különbséget nem véltünk felfedezni!

 

Egyébként a jobb oldalon követhetjük az élő eredményeket, de aki net előtt ül, annak már megvannak a jól bejáratott oldalai erre.

 

Kifizetést egyelőre nem kértünk, de rákattintva láthatjuk, hogy csak banki átutalás útján lehet kifizetést kérni az előre megadott bankszámlaszámra. (Ezt viszont lehet menet közben módosítani.) A nyeremény maximum három napon belül a számlánkon lesz, persze hogy mikor is kerül jóváírásra, bankja is válogatja.

 

Ügyfélszolgálat 

Probléma esetén email-ben  és telefonon (07:00-tól 23:00-ig) léphetünk kapcsolatban az ügyfélszolgálattal. Próbaként írt levelünkre meglepően korán érkezett válasz (elküldéstől számítva nagyjából 45 perc múlva). Ahhoz képest, hogy mindenki most regisztrál, és ismerkedik az oldallal, meglepően korán választ kaptunk kérdésünkre. 

Live chat nincs egyelőre, de gondoljunk csak bele, hogy a bwin ügyfélszolgálat például rendszeresen napokig-hetekig nem válaszolt a leveleinkre.

 

Élő fogadás 

Egyelőre ezt nem tudtuk tesztelni, a naptár szerint az első élőben fogadható esemény ma este lesz esedékes. A Hamburg-Berlin kézilabda mérkőzésen tesztelhetjük majd először, hogy hogy is működik az élő fogadás a TippmixPro-n. Ez a rész biztosan fejlődni fog az idő előrehaladtával! (Azért megjegyzésként talán annyit, hogy jelenleg a Bet365-nél közel 50 eseményre tippelhetünk élőben is)

 

Nyeremények jóváírása, kiértékelés 

Egyelőre várjuk, hogy a McHale-es fogadásunk hogyan alakul..  Az oldalon egyébként az olvasható, hogy a szelvények kiértékelése maximum 48 órát vehet igénybe, de nagyon csúnya dolog lenne, ha valóban két napba telne, mire egy-egy szelvényt kiértékelnek. Valószínűleg (legalábbis reméljük) az esemény zárása után pár perc, és számlán is a pénz! Erről a későbbiekben még beszámolunk!

 

Egyéb  

naptár funkció egy jó dolog, időrendi sorrendben lehet megnézni például a napi eseményeket, így nem maradunk le semmiről.

 

Az oldalra belépve a felső sorban látni az oldalon eltöltött időt, és az elköltött pénz mennyiségét. Ez egy idő után frusztráló lehet, pláne ha nem nyereséges a fogadó... :D Kilépés után az oldalon eltöltött idő újraindul, nem akkumulálódik. Itt az indulásnál előfordulhat, hogy a rendszer egy idő után kiléptet, de egyelőre 1 óra 12 perce vagyunk a TippmixPro oldalán, és semmi fennakadás nem volt tapasztalható!

  

NINCS KÖTELEZŐ 3-as ÉS 5-ös KÖTÉS!!!  Magyar bajnoki meccsre is fogadhatunk kötés nélkül! Persze jó kérdés, hogy mennyi a maximum tét egy-egy magyar bajnoki esetén. Mivel 1500 Ft-ot töltöttünk fel, azt is teszt jelleggel, így azt sajnos nem tudjuk, engedte-e volna mondjuk 100-150 ezres tétet egy magyar NBI-es meccsre.

Viszont üdvözítő, és forradalmi újítás a Tippmixhez képest, hogy bármit single-be is fogadhatunk!!!

 

Tabletről, okos telefonról is elérhető az oldal elvileg, de ezen a téren még előfordulnak fennakadások bőven... legyünk türelemmel.

 

Összefoglalva  

Összességében elmondható, hogy a TippmixPro talán jobb, mint amit vártunk, ám rengeteg dolog van, amiben még lehet fejlődni. Az oddsok minősége és a kínálat határozza majd meg, hogy mennyire lesz népszerű az oldal hosszú távon. Igény mindenképp van rá, mert így legális körülmények közt fogadhatunk, és a pénzünk is biztonságban van. Ez a két dolog hihetetlenül fontos, és ezek azok a tényezők, amiért sokan térhetnek majd át a TippmixPro-ra!

 

Mi sok sikert kívánunk, reméljük hogy folyamatosan fejlődik majd az oldal, és a magyar fogadótársadalom egyre inkább megkedveli a TippmixPro-t!

 

Várjuk a Ti véleményeteket is pro és kontra - a cikk alatt lehet kommentálni!!