Tavasztól blokkolhatják a .com-os pókertranzakciókat Hollandiában

2014-03-04
A holland játékosok engedély nélküli oldalakra történő befizetési lehetőségeit korlátoznák a most készülő szabályozással.

 

A Holland Szerencsejáték Felügyelet (DGA) ezekben a hetekben tárgyal a pénzintézetekkel arról, hogy tegyék lehetetlenné az engedély nélküli pókeroldalak felé indított pénzmozgásokat. Ebbe beletartoznak a hitelkártyás fizetések, átutalások, és más fizetési módozatok is.

 

A játékosoknak már eddig sem volt problémamentes eljárás a pókerszámlákról ki- illetve oda befizetni, de a szabályozás elkészültével még jobban megnehezítik majd a dolgukat. Ugyanakkor a .com végződésű oldalak nincsenek blokkolva a játékosok elől, pedig a DGA szerint illegálisan kínálják játékaikat az országban élők számára.

 

A DGA ugyanakkor aktívan dolgozik azon, hogy ellehetetlenítse a liszensz nélküli szolgáltatók lehetőségeit az országban. Nemrégiben a Mansion Poker tulajdonosainak postáztak egy 150.000 eurós pénzbírságról szóló csekket, amiért illegálisan kínáltak játékot a holland lakosok számára.

 

A szervezet reméli, hogy a tavasz folyamán lezárulnak a tárgyalások a pénzintézetekkel, és már ekkor megkezdődhet a pénzügyi tranzakciók blokkolása. A teljes szabályozás elkészülését 2015-re ígérik.

Címkék: póker,