Tartoltak a hollandok

2014-02-16
Négyes holland sikert hozott a női gyorskorcsolyázók 1500 méteres száma a szocsi téli olimpia vasárnapi napján, amelyen nem volt magyar érdekelt.

 

A nap egyetlen gyorskorcsolyás döntőjét a rövidpályán ugyanezen a távon negyedik Jorien ter Mors nyerte meg 58 századmásodperces előnnyel.

 

Az alpesi sízőknél szuper-óriásműlesiklásban a norvég Kjetil Jansrud pályafutása első ötkarikás aranyát szerezte meg, így sorozatban a negyedik olimpián született norvég győzelem a férfiaknál ebben a szakágban. Érdekesség, hogy bronzéremből kettőt is ki kellett osztaniuk a szervezőknek, mivel a kanadai Jan Hudec és az amerikaiak sztárja, Bode Miller azonos idővel teljesítette a pályát.

 

A női hódeszkások krossz versenyszáma a cseh Eva Samkova sikerével zárult - ez volt Csehország első aranyérme Szocsiban -, míg férfi sífutók 4x10 kilométeres számát a svéd staféta nyerte.

 

A férfi sílövők magyar idő szerint délután 16 órára kiírt, 15 kilométeres tömegrajtos viadalát a köd miatt a szervezők előbb egy órával későbbre, majd hétfő reggel 7 órára halasztották.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,