TOTÓ TIPPEK: 2014. 19. játékhét 2 forduló

2014-05-09
Az első nyerőosztály várható főnyereménye a 2014. 19. játékhét 2 fordulójában: 20,5 millió Ft! -Ez azért elég jó motivációnak, vagy nem?!

 

1. Bayern München - VfB Stuttgart 1

Teljesen tét nélküli a meccs! A Stuttgart már bennmarad, a Bayern hosszú hetek óta bajnok. A München sérthetetlensége oda, az Augsburg elleni zakó elindította a lavinát, és most a legtöbben ismét a tiki-takát bírálják. Amíg ment a szekér, addig nem volt probléma a labdatartásos játékkal, most, hogy botlott párat a Bayern, mindenki Pep fejét akarja. Bár visszamenne a Barcához...

A Bayernnek lesz még egy fontos meccse jövő héten, meg kéne nyerni a DFB Kupa fináléját a Dortmund ellen. Guardiola amolyan ráhangoló meccsként tekint erre a találkozóra. Erős kezdőt küld pályára, otthon pedig mindenképp győzelemmel szeretne búcsúzni a csapat a közönségtől. Persze nincs lazítás, a játékosok zöme megy a VB-re a DFB Kupa fináléja után, aztán rövidke nyaralás után már kezdődik a felkészülés. Ezen a mérkőzésen görcs nélkül lehet játszani, és ha picikét gyengébb is a Bayern mostanában, azért a VfB Stuttgarttal ne említsük egy lapon a svábokat. Jó nagy pofon kinéz Ibisevicéknek, de aligha érdekli majd a vendégeket.

 

2. Leverkusen - Bremen 1

A Bayer Leverkusennek be kell húznia a meccset, hogy a Wolfi-'gladbach összecsapástól függetlenül megtartsa a 4. helyet. Ez a Werder nem fog a Bayer útjába állni. Idegenben amúgy sem szokása kegyetlen nagyot játszani. Itt a szezonzárón nem fogja a hazai csapat kedvét elrontani. Kiessling nem lép pályára a hazai csapatból, de Derdiyok megfelelően tudja majd helyettesíteni. Mióta Sascha Lewandowski átvette a Leverkusent Hyypiától, azóta hasít a gyógyszergyári csapat. Sokkal jobb formában van a hazai együttes, számukra bír téttel ez a 90 perc, és még otthon is játszhatnak. A Werder el fogja engedni ezt a meccset, sima hazai győzelem várható.

 

3. Augsburg - Frankfurt 1

Az Augsburg csapatának van esélye arra, hogy megelőzze a Mainz 05 csapatát. Ehhez nyernie kell, és szurkolni, hogy a Hamburg üsse meg a Mainzet. Weinzierl csapatának hazai pályán össze is jöhet a győzelem. Erős, egységes csapat az FCA, igencsak kellemetlen társaság. Ez az együttes nem ismer kegyelmet, és nem véletlen dolog az sem, hogy a Bayern hosszú veretlenségi szériáját megszakította. Mindenki teszi a dolgát allűrök nélkül. A Frankfurt belefáradt a szezonba, hisz az EL-ben még tavasszal is álltak, de a Német Kupában is is igencsak sokáig jutottak. Fáradt csapat a Frankfurt, ha kikapnak, senki sem fog meglepődni. Mi sem.

 

4. Schalke - Nürnberg 1

Hazaira húztuk az első három meccset, és hazaira húzzuk ezt is. A Schalkénak ugyan jó lenne az iksz is, hogy jelenlegi pozícióját megtartsa, de ikszre nem lehet játszani. Egyébként a nürnbergi csapat kieső zónában van, de rendkívül pocsék a formája. Utolsó 11 bajnokijából 1-et tudott megnyerni, a többit elveszítette. Ráadásul a baj nem jár egyedül, ezen a mérkőzésen három védője lesz eltiltott a vendég-együttesnek. A Nürnberg védelmében vélhetően a Pachonik, Nilsson, Petrak, Hlousek négyes játszik, így pedig, ilyen felállásban ez a négyes még sosem lépett pályára. Most a liga egyik legjobb csapatának otthonában esélytelen ilyen feltételek mellett a Nürnberg. Ráadásul a hazai csapat fiataljait Löw jelölte a VB-csapat bő keretébe. Draxler, Meyer és Goretzka számára ez motiváló tényező, szóval képtelenség, hogy ezen a meccsen pontot szerezzen a vendég-együttes.

 

5. Mainz - Hamburg 12

A Mainz és a Hamburg szempontjából is fontos meccsre kerül sor. A Mainz szeretne az EL-ben indulni, nyernie kell, hogy helyezését biztonságban tudja. A Hamburg számára a bennmaradás a tét, legjobb esetben is osztályozós helyen zárhat a csapat. Ez a klub történetének egyik legrosszabb szezonja, mióta a Bundesliga rendszerű bajnokság zajlik, a Hamburg sosem esett ki az élvonalból. Ez most előfordulhat, de ha minden jól alakul az északiak számára, akkor osztályozón megvívhatja a maga harcát a bennmaradásért. Igazából a Mainz egységesebb, jobb csapat, de egy meccsen minden lehet. Azok a csapatok, melyeknek a kötél a nyakukon van, képesek magukat összekapni egy-egy meccs erejéig. Ezt a találkozót valamelyik együttes megnyeri, ezért a tippünk 12.

 

6. Hannover - Freiburg 1 (X)

Ennek a találkozónak nincs már tétje. Mindkét csapat elérte a célját korábban, simán bennmaradt a Hannover és a Freiburg is. Mindkét együttes formában van, nagyon nehéz tippelni, hisz a hazaiak és a vendégek is nyomás nélkül futballoznak majd. A Freiburg rendkívül jó csapat lett az idény végére, a Hannover is szerzett 10 pontot az utolsó 4 bajnokiján a lehetséges 12-ből. Talán a hazai pálya dönthet, hisz a Freiburg és a Hannover is elsősorban otthon jó. Ha Husztiék szeretnének szépen búcsúzni a közönségüktől, és végig képesek koncentrálni, akkor behúzhatják a meccset. Persze aki szeretne még nagyobb biztonságot, és erre pénzt is áldozna, az egy ikszet húzhat a hazai mellé.

 

7. Hertha Berlin - Dortmund 2

A Berlin már rég leeresztett, a BVB viszont igencsak jó formában van. Klopp azt szeretné, ha ez a jó forma még kitartana egy kis ideig, hisz jövő héten a Bayern ellen játszik a Dortmund a DFB Kupa fináléjában. A BVB tényleg kegyetlenül hasít. Tény, hogy idén nem volt esélye bajnokságot nyerni a csapatnak, de ettől függetlenül jelenleg mentálisan jobb állapotban vannak a Ruhr-vidékiek, mint a rivális Bayern. Klopp erős kezdőt küld pályára, szeretné, ha a játékosai belaknák a stadiont. Jövő héten szeretnének majd nyerni, de a BVB van olyan erős, hogy most is behúzza ezt a tét nélküli bajnokit. Reus és Lewandowski is lehet még gólkirály, szóval alighanem a társak is azon lesznek, hogy minél több gólt szerezzen a csapat. Igazi szezonzáró gála lesz, de ha a Berlin is akar játszani, és túlzottan kinyílik, akkor a BVB gyors támadói rendre le fogják kontrázni a berlini együttest.

 

8. Hoffenheim - Braunschweig 1

A Hoffenheim rendkívül szórakoztató focit játszik. Most is azon lesz, hogy megszórja riválisát. A Braunschweig kemény dió általában, de most nem védekezhet a vendég-együttes, hiszen a bennmaradáshoz nyernie kell. Illetve ha nyer, akkor még szükség van a Hamburg és a Nürnberg botlására, majd az osztályozó sikeres megvívására. Csoda lenne tehát a Braunschweig bennmaradása. Valószínűleg ezt a meccset sem nyeri meg Lieberknecht csapata, hisz olyan taktikával kell pályára lépni, amely nem sajátja a Braunschweignek. A Hoffi ellenben profitál majd abból, hogy a Braunschweig többször fellazul. Volland ott van Löw mester VB keretében, neki külön motiváció, hogy gólt szerezzen, és jól játsszon, hisz a bő keretből még ki lehet kerülni. A Braunschweig ezt a meccset el fogja izgulni, és amúgy is rettentően impotens együttes, hisz 4 bajnoki óta nem talált be. Márpedig a Hoffi meccseit látva itt egy vendég gól valószínűleg semmire sem elég.

 

9. Wolfsburg - Mönchengladbach 1X

Ez a meccs nagy téttel bír, bár mindkét gárdának a sorsa a Leverkusen-Bréma meccstől is függ. Ha a Leverkusen elveri a Werdert, akkor lényegében mindegy, milyen eredmény születik itt. A kérdés az, hogy a csapatok bíznak-e a Leverkusen botlásában. Szerintünk nem. Ha a Bayer a másik meccsen korán vezetést szerez, ezt pedig megtudják a játékosok, akkor elmehet a kedvük a játéktól. A Wolfi persze nem okozhat csalódást a szurkolóknak, mégiscsak otthon játszanak a szezon utolsó meccsén. A 'gladbach valószínűleg kontrákra játszik majd, és a Wolfi fog irányítani. Mivel a Leverkusen botlása szinte kizárt, mi azon a véleményen vagyunk, hogy a Wolfsburg behúzza ezt a meccset.

 

10. Inter - Lazio 1

Az Inter az ötödik helyen áll, a Lazio pedig a 10. pozícióban várja a hétvégi bajnokit. Látszólag az Európa Liga indulásért folyik majd a harc, de a Lazio aligha szeretne az EL-ben bohóckodni. Nincs is igazán sok esélye odakerülni a 'mézesbödönhöz'. Egyébként a vezetők nem is igen favorizálják Európa 2. számú kupasorozatát. A Lazio nem fog nagy energiákat mozgósítani, az Inter pedig nem tehet mást otthon, mint nyer. Tény, hogy a Nerazzuri gyenge formában van, otthon ezt a Laziót meg fogja ütni. Gyengécske a Lazio, nincs tűz a játékosokban, mindenki a szezon végét várja már. Hernanes egyébként az Interben volt csapata ellen játszik, egy gólt azért szívesen beverne a Laziónak csak úgy viccből. Tény, hogy az Inter focistái sincsenek túlmotiválva, de a Nápoly elleni remi és a Milan elleni zakó után biztosan jobban pörögnek majd, mint a római Lazio.

 

11. Atalanta - AC Milan 2

Lombardiai derbi, az Atalanta szeretné megnehezíteni az AC Milan dolgát. Persze a szeretné az egy dolog, hisz totál maga alatt van Denis csapata. Egy időben még az Európa Liga-indulás is elérhető volt a csapat számára, de a biztos bennmaradás tudatában inkább visszavettek, és sorra adják le meccseiket. Ezt a találkozót sem fogja erőltetni a hazai együttes. Teljesen ellentétes a két együttes formája. Az AC Milan komolyan gondolja, hogy az EL-ben indul jövőre, és hosszú hajrát nyitott Seedorf csapata ennek érdekében. Sorra nyeri bajnokijait a Milan, csak az AS Roma elleni zakó rondítja az összképet. Ettől függetlenül a piros-fekete mezesek jó formában vannak, és valószínűleg lendületből behúzzák majd a meccset. Az Atalanta meg hiába szeretne méltó ellenfele lenni a vendég-együttesnek, félő, hogy már képtelenek lesznek felpörögni a szezon hátralévő két bajnokijára.

 

12. Sampdoria - Napoli X

A Samp a 12. helyen áll, a Napoli a 3. pozícióból nem tud elmozdulni. Igazából semmi tétje a találkozónak, szóval ne nagyon gondolkodjunk sokat, mert nincs értelme. Olaszország, szezonvége, döntetlen.

 

13. Livorno - Fiorentina 12

A Livorno utolsó utáni esélye, hogy bennmaradjon. Van még esélye a csapatnak a bennmaradásra, de a szakértők szerint a csodával lenne határos a Livorno bennmaradása. Kétszer kéne nyerni, miközben a riválisok sorra buknak. Ez nagyjából lehetetlen küldetés, és az az igazság, hogy a Livorno játékosain is a beletörődést látni. Rengeteg gólt kap a csapat, legutóbb az Udinese például ötöt vágott Paulinhoéknak. A Firenze számára olyan sok tétje nincs ennek a találkozónak, de a Livorno nem az a csapat, amely csak úgy meccseket venne. Mival a hazai csapatnak csak a győzelem jó, ezért a tippünk az, hogy vagy nyer a Livorno, vagy beleszalad a késbe, és kap megint 4-5 gólt, mint Udinében. Iksz nem valószínű, vagy csoda történik, vagy jön a papírforma, és nyernek a lilák.

 

13+1. AS Roma  - Juventus X

Rangadó a javából, de sok tétje nincs. A Juve bajnok, az AS Roma második. Talán a hazai együttesnek fontosabb a meccs, de a Juve sem szeretne vesztesen távozni a fővárosból. A torinóiak és a rómaiak is remekül védekeznek, szóval egyáltalán nem kizárt egy gólszegény döntetlen ezen az összecsapáson.

 

Címkék: sportfogadás, totó,