TOTÓTIPPELŐ: 2013. 49. hét 2. forduló

2013-12-06
Újra itt a TOTÓTIPPELŐ! Ismét olasz és német találkozók vannak többségben, de bekerült egy kakukktojás-meccs is. Nézzük bővebben

 

1. Bremen - Bayern 2

Országos kettes. A Bréma csapatvédekezése a Bayern ellen csődöt fog mondani. Nincs most csapat Németországban, amely megállítaná a bajorokat. A Klub VB-ig minden bajnokit nyerni akarnak, hogy nyugodt szívvel utazzanak. Robben megsérült, viszont Ribery felépült. Ott lesz a kezdőben Kroos, Javi Martinez, Götze, Müller, Ribery és Mandzukic, szóval olyan sok esélye itt a Werdernek nem lesz.

2. Mönchengladbach - Schalke 1

Nehéz tippelni, mert a Schalke jövő héten sorsdöntő BL-meccset játszik. Vélhetően egy-két srác pihenőt kap a nagy derbi előtt, így nehéz megmondani, Keller kiket kezdet majd hétvégén. Ami viszont aggasztó lehet a Királykékek számára, hogy a 'gladbach otthon eddig hibátlan. Hétből hét meccset nyertek Arangóék, miért ne tennék meg ismét. Ne feledjük, már a BVB is leégett, amikor a 'gladbach vendége volt.

3. Hamburg - Augsburg 1

A Hamburgba visszatér van der Waart, és bennragad a kezdőben Calhanoglu is. Arslan és Lasogga társaságában a két playmaker győzelemre vezetheti a HSV-t. Ha az időjárás nem szól közbe, a Hamburg otthon fogja tartani a pontokat.

4. Stuttgart - Hannover 1X

A VfB az elmúlt két bajnokiján gólt sem rúgott. Most már illendő lenne. Viszont a Hannover meg épp az előző fordulóban talált magára, Slomka mester úgy ünnepelt játékosaival, mintha bajnoki címet nyert volna a csapat. Vélhetően felszakadt egy gát, de ütni kell a vasat, amíg meleg.

Nagyon nehéz bármit is tippelni a meccsre. Hiába nyert múlthéten a Hannover, idegenben gyakran fogalmatlan focit produkálnak. Ha a VfB összekapja magát, otthon elveri a Hannovert.

5. Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 12

Valami nagyon nincs rendben a Frankfurttal. Az EL-ben és a német kupában mindig jól játszanak, és nyeregetik a meccseiket, a bajnokságban viszont nagyon nem megy. Most otthon játszhatnak, de semmi sem garantálja, hogy nyerni tud az Eintracht. A Hoffenheim egy rettentő veszélyes társaság, ráadásul a Schalke fölött aratott győzelmük önbizalommal is felruházta a játékosokat. Firminóék képesek 3-4 gólt lőni idegenben is, márpedig a jelenlegi Eintrachnál elképzelhetetlen, hogy egyre-másra lövik a gólokat. Iksz nem lesz, szóval itt adódik a ziccer, vagyis az 12-es megoldás. A Hoffi ugyanis vagy beleszalad a késbe, vagy legyilkolja ellenfelét.

6. Dortmund - Leverkusen X

A két nagy nem fogja bántani egymást. Barátságos döntetlen, és mindkét csapat koncentrálhat a BL-meccsére. A BVB-nek Marseilleben, a Leverkusennek Baszkföldön kell nyerni, szóval úgy lesz ezzel a bajnokival a két csapat, hogy nagyon szép eredmény a döntetlen. A Bayern úgyis bajnok, viszont a 2. ás 3. hely is BL-indulást ér. Márpedig ehhez pont elég itt az egy pont mindkettejüknek.

7. Freiburg - Wolfsburg 1X

A Freiburg hétközi kupameccsen kikapott a Leverkusentől, a Wolfi pedig lenyomta az Ingolstadtot. Mindkét együttes egyformán fáradt lehet. Motivációs tényezők dönthetnek, de könnyen lehet, hogy semmi sem fog dönteni. A wolfsburgi együttes gyakran mutat gyenge játékot a meccsek végén, így semmiképp sem ajánlatos a meccset 2-esre húzni. Marad az 1X.

8. Braunschweig - Hertha Berlin 2

Szegény Braunschweig küzd az óriások földjén, de valahogy minden meccsen kijön az, hogy ez a társaság nem Bundesliga I szintű. Pusztán akarással nem lehet ellensúlyozni az € milliókat. A Braunschweig nagyon szimpatikus csapat, de a HBSC sajnos erősebb, így egy-két góllal biztosan nyeri majd a meccset.

9. Southampton - Man. City 2

Jó kérdés, miért került ide a meccs a német és olasz találkozók közé. Egyértelmű a City győzelem! A Man. City jó formában van, míg a Szentek utolsó három találkozójukat elveszítették. Tényleg talány, miért került be a TOTÓ programjába a meccs.

10. Livorno - Milan X2

Az AC Milan nagy talány idén. Jól tudjuk, hogy milyen most a hangulat arrafelé. A felsőbb vezetésben sincs rendben semmi, ez pedig kihat a csapat teljesítményére. Jövő héten BL-meccset játszanak Balotelliék az Ajax ellen, szóval biztos tartalékolni is szeretnének. A Livorno pedig küzdeni fog a döntetlenért, és láthattuk a Genoa ellen a Milant, felállt fal ellen képtelenek gólt szerezni. Iksz szaga van ennek a meccsnek.

11. Napoli -Udinese X

A Napoli sorsdöntő BL-mecs előtt áll. Márpedig a BVB elleni bajnoki előtt is elkalandoztak a gondolatok, mert Cassano dugója a Parma elleni meccsen az 1-0-ás zakót jelentette. Az Udinesében van potenciál, veszélyes társaság. Ettől függetlenül a Napoli azért egy pontra valószínűleg igényt tart, ami viszont az Udinese csapatának is bőven megfelel. Higuainék tartalékolni akarnak az Arsenal elleni derbire, szóval ez a meccs is könnyen döntetlenbe torkollhat.

12. AS Roma - Fiorentina 2

Az AS Roma varázs a múlté. Nyert a csapat 10 bajnokit, majd utána négyszer ikszelt. Könnyen lehet, hogy a Fiorentina ellen már a döntetlen sem jön össze. Rossiék a Juvét is legyőzték, miért ne győznék le az AS Romát is? Rossi, Joaquin, Cuadrado, Pizarro és Borja képes megbontani a Roma védelmét is.

13. Torino - Lazio X2

Egyik csapat jobban vergődik, mint a másik. Jobb a Lazio kerete, szóval egy döntetlen valószínűleg a minimum esetükben. Viszont a Torinó otthon kemény dió. Nyugodt szívvel nem tudjuk ajánlani a kettest, de a nagy számok törvénye alapján azért előbb-utóbb magára talál az SS Lazio.

13+1. Inter - Parma 1

Jó kis +1-es meccs, de sokat nem érdemes polemizálni rajta. Otthon esélyesebb az Inter, és be is húzza valószínűleg. Nincs jövő héten BL-meccsük, így nekik mindenképp be kell húzni a meccset a Parma ellen.

 

Címkék: sportfogadás, totó,