Szuper Szombat World Cup aspiránsokkal

2012-03-07
A március 10-én megrendezésre kerülő maydan-i Super Saturday (Szuper Szombat) úgy tűnik, garantáltan méltó lesz elnevezéséhez - egy olyan esemény lesz, mely a három héttel későbbi Dubai World Cup kosztümös főpróbájának is tekinthető.


Az Egyesült Arab Emirátusok történetében ez lesz az első alkalom, hogy nemzetközileg is elismert Group 1 versenyt rendeznek a World Cup-on kívül. 


Mind a Maktoum Challenge III (ugyanúgy 1m2f tapetán, mint a világ legnagyobb díjazású versenye, a 10 millió dolláros Dubai World Cup), mind a  Jebel Hatta (1m1f) Group 1 státuszt kapott.


A Dubai World Cup aspiránsai nagyrészt rajthoz állnak a Maktoum Challenge harmadik körében, köztük a Godolphin csapat Monterosso-ja, aki tavaly a World Cup-on harmadik, a Dubai City of Gold Group 2 futamon pedig első lett.  Monterosso nem futott a 2011-es World Cup óta. “Hosszú ideje ez az elsődleges célpont a visszatérésére, a tavaly évben nagy verseny volt. Shimraan-t is neveztük, de ő valószínűleg inkább az egyik turf-on fog indulni, de Capponi valószínű, hogy menni fog – sokat fejlődött a Carnival-on, és megérdemli, hogy egy osztállyal feljebb lépjen.” mondta Mahmood Al Zarooni, a ló trénere, akinek negyedik nevezettje Biondetti. 


A Godolphin team másik trénere, Saeed Bin Suroor szintén erős négyest futtat Mendip-pel az élen, aki az előző két évadban megnyerte ezt a versenyt. Mendip 2010-ben, háromévesen győzött a Listed Al Bastakiya-en, tavaly pedig megnyerte a Group 3 Burj Nahaar-t.


Mike De Kock Master Of Hounds-ot, és Bold Silvano-t is nevezte. „Ez volt mindig is Bold Silvano célpontja, és ez az egyetlen futam, amire neveztük.”

Musir-t, akinek szintén De Kock az edzője, benevezték a Burj Nahaar-ra, de valószínűbb, hogy a Group 1 Jebel Hatta-n próbál szerencsét.


A nevezettek teljes listája megtekinthető a verseny hivatalos honlapján.


A futamok élőben nézhetőek itt, a Fortunaweb-en is.Címkék: fogadás, lóverseny,