Sztárparádé a szombati Golden Slipper-en

2012-04-06
Öt Group 1 futamot rendeznek szombaton Ausztráliában a Golden Slipper Day-en.


Sydney-ben, a Rosehill Garden-ben rendezett Slipper Day mára a flemington-i Derby Day-jel együtt az ország egyik legnagyobb presztízsű lóversenye, szombaton rekordszámú, 28 Group 1 győztes ló áll rajthoz a futamokon.

Ez a legnagyobb összdíjazású ausztrál versenynap, összesen 7,5 millió dollárt osztanak szét az öt Group 1, egy Group 2 és három Group 3 futamon.


A nap fénypontja, természetesen az 1200 m-es Golden Slipper Stakes (Gr. 1), melyet 1957-ben rendezték meg először, és azóta a világ legnagyobb pénzdíjazású kétévesek számára kiírt versenye lett (3,5 millió ausztrál dollár az összdíjazás).  

A futamon rajthoz áll Melbourne veretlen kancája, Samaready, és Sydney veretlen ménje, Pierro is. Ez a két telivér a futam favoritja, de a mezőny nagyon kiegyenlített, hiszen olyan lovak állnak majd a rajtgépbe, mint Raceway, No Looking Back, Driefontein, Jade Marauder és Snitzerland, akik mind esélyesek a győzelemre.


A Golden Slipper kísérő rendezvényei is nagy izgalmakat tartogatnak. 

A 2400 méteres The BMW-n (Gr.1) láthatjuk majd a Melbourne Cup győztes Americain-t (2010) és Efficient-et (2007), a Caufield Cup bajnok Southern Speed-et, az Australian Cup és a Ranvet Stakes hősét, Manighar-t, és a 2009-es The BMW győztest, Fiumicino-t. 


A Vinery Stud Stakes (Gr.1) Mosheen és Streama összecsapásának jegyében telik. Mosheen utóbbi két versenyén nyerni tudott, ha ez most is sikerül neki, ez lesz a negyedik Group 1 győzelme és ezzel Ausztrália legjobb hároméves kancája lehet. 


A Queen of the Turf Stakes-en (Gr.1) indult volna a szerdán, egy rutin állatorvosi kezelés utáni allergiás sokk következtében elpusztult Pinker Pinker. Az 1500 méteres futam sztárja a tavalyi győztes, More Joyous.


A nap utolsó Group 1-es futamán, az 1500 méteres Daily Telegraph George Ryder Stakes-en rendkívül erős 17-es mezőny áll rajthoz, 10 Group 1 győztes telivért láthatunk majd a pályán, a favoritok: King Mufhasa, Rangirangdoo, Love Conquers All, Secret Admirer és Niagara.


Címkék: lóverseny,