Szombaton ismét akcióba lendül a 104 éves sportfogadó, aki 75 éve nem nyert semmit

2015-04-10
Anglia legidősebb sportfogadója több mint 75 éve minden egyes évben fogad a Grand National lóversenyre, de még sosem sikerült nyernie. Idén az utolsó futamára készülő AP McCoy-ra tett, reméli, hogy mindketten emelt fővel vonulhatnak nyugdíjba.

 

A 104 éves George Atkinson a napokban találkozott a szombati Grand National favoritjának zsokéjával, AP McCoy-jal. Az idős férfi 1940 óta minden évben áhítattal teszi meg tétjét az Angliában nemzeti népünnepélynek számító futamra, de még sosem sikerült eltalálnia a későbbi bajnokot.

 

Idén a 40 éves McCoy által lovagolt favoritot, Shutthefrontdoor-t játszotta meg, aki rekordot jelentő, huszadik alkalommal indul a futamon – utoljára, mielőtt nyugdíjba vonul.

 

 

Miután találkoztak, Mr Atkinson megjegyezte: „Milyen találó lenne, ha Tony megnyerné az utolsó Nationaljét, ami az én utolsó nyerési esélyem is lehet. Csodálatos ember. Egy álom valóra válása lenne. Tony is, és én is elegánsan mehetnénk nyugdíjba.”

 

A hétgyermekes, özvegy nagypapa és dédnagypapa először 12 évesen fogadott, mikor bukméker édesapja elvitte az Epsom Derbyre.

 

A William Hill idén az életkorának megfelelő, 104 font értékű fogadást ajándékozott az Egyesült Királyság legidősebb sportfogadójának tartott bácsinak, hogy segítsen valóra váltania álmát, hogy végre eltalálja a Grand National bajnokát. 

 

„George fantasztikus formában van, és mindent tud, amit a lóversenyzésről tudni kell.” – mondta McCoy, aki 2010-ben Don’t Push It-tel már nyert egyszer a Grand Nationalen. „Nem hiszem el, hogy még egyszer sem tudta eltalálni a győztest, ha győzni tudnék neki, az lenne számomra a hab a tortán.”

 

 

A szombati Grand Nationalt óriási várakozás előzi meg, a William Hill számításai szerint több mint 5 millió fogadás fog beérkezni hozzájuk, mellyel több mint 30 millió font forgalmat bonyolítanak.

 

„Mindnyájan tudjuk, hogy milyen nehéz eltalálni a National győztesét, de akkor is rendkívüli, hogy George oly sok próbálkozása mind sikertelen volt. Kijelenthetjük, hogy George szinte egész biztosan Anglia legidősebb fogadója, és egyértelműen a legszerencsétlenebb.”