Szombat éjjel jön a meccsek meccse

2013-09-14
Floyd Mayweather profi bokszbajnok több mint 41 millió dollárt kap a Saúl Álvarez elleni meccsért.

 

A szervezők várakozása szerint mintegy kétmillió amerikai háztartás fizet majd azért a kábeltévés közvetítésért, amelynek csúcspontjaként szombat este összecsap egymással a súlycsoporttól független abszolút ranglistán számos szakértő által az első helyre sorolt amerikai Floyd Mayweather Jr. és a nagyváltósúly mexikói világbajnoka, a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) övét birtokló Saúl Álvarez.

 

Aki HD-minőségben akarja nézni a profi ökölvívás egyik idei csúcsmeccsét, annak csaknem 75 dollárt kell fizetnie, de az ütközet szereplői további jelentős pénzbevételre számíthatnak a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában rendezendő meccs jegyeladásaiból is, miután egy szorítóhoz közeli ülőhely csaknem 9 és fél ezer dollárba, de a legolcsóbb is kevés híján 1700 dollárba kerül.

 

Hírek szerint a bokszcsata hőseinek a garantált fellépti díja jelentősen eltér: a nagyobb névnek számító amerikai legalább 41 és fél milliót kap a 12 menetesre tervezett mérkőzésért, a mexikó pedig ötmilliót.

 

A 36 éves Mayweather, aki a WBA úgynevezett szuperbajnoki státuszát élvezi, eddigi 44 meccsét kivétel nélkül megnyerte, ráadásul 26-ot KO-val, de a 23 esztendős Álvarez profi mérlege is nagyszerű, hiszen egy döntetlen mellett 42 győzelmet, közte 30 kiütéses sikert jegyez.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: boksz,