Szlovéniai folyóban találták meg egy német pókersztár holttestét

2014-06-30
A szlovén fővárost kettészelő Ljubljanica folyóból került elő holtan Johannes Strassmann német pókerjátékos, akinek tíz napja veszett nyoma Ljubljanában.

 

A pókereskörökben nagy tekintélyt élvező férfit június 21-én, szombaton este, barátai körében látták utoljára élve a ljubljanai főtéren, mielőtt ismeretlen okból elszakadt a csoporttól. Strassmann holttestét pénteken a szlovén főváros központjában fogták ki a Ljubljanica folyóból, személyazonosságát azóta DNS-vizsgálat is megerősítette.

 

A dpa német hírügynökség szerint a bonni születésű, de Bécsben élő profi pókeres halálának okát és körülményeit homály fedi. Igaz ugyan, hogy eltűnése estéjén a Ljubjanica meg volt áradva, de Ljubljanában, a férfi eltűnése helyén a folyó magas falak közt, egy erősen kimélyített mederben folyik.

 

Bűncselekményre utaló nyomot nem találtak. A toxikológiai vizsgálat még tart, de ismerői szerint Strassman alkoholt szinte sosem ivott, dorogokhoz pedig "biztosan sosem" nyúlt, sőt az elmúlt hónapokban épp "a meditáció révén próbálta megtalálni önmagát és legbenső énjét".

 

Üzlettársa, a Salzburgban élő Markus Golsen szerint a tisztázatlan módon elhunyt férfit "még az irigység jellemezte pókeresközösségben is egyenes és őszinte emberként" tisztelték.

 

Strassmann és Golsen együtt alapított egy jólmenő online pókeriskolát. A Pokerpages internetes szakportál szerint Johannes Strassmann több mint 1,4 millió eurót (433 millió forint) nyert a pókeren azóta, hogy 2006-ban hivatásos pókerjátékos lett.

 

Forrás: MTI

Címkék: póker,