Szlovénia - Japán: Jöhet a Doncic-show 2. felvonása

2021-07-28
Luka Doncic vezérletével pár hete Szlovénia beverekedte magát az Olimpia mezőnyébe, aztán az NBA-ben pattogtató Luka 48 pontot szórt élete első olimpiai meccsén. Van ennél is feljebb?

Szlovénia - Japán

Kosárlabda Tokio 2020 - csoportmeccs

 

Online sportfogadás tipp:  Szlovénia pontjai 102,5 felett

Unibet odds: 1,88

Kezdés: 2021.07.29. 06:40

 

Szlovénia csapatáról tudtuk, hogy jók lehetnek, hisz Luka Doncic mellett azért vannak még ászok a pakliban. Dobott is 118 pontot Szlovénia az Argentína elleni meccsen, ami nem akármi. Hiába kapott 100 pontot, azért 118 dobott ponttal nem szokás meccset veszíteni FIBA szabályok által rendezett mérkőzésen.

Japán férfi válogatottja a spanyolok ellen kezdett, de nem tudta borítani a papírformát. Gasolék 88-77 arányban nyertek, és hozták a papírformát. Nem mosták fel a japán válogatottal a pályát, de a spanyolokra ez nem is jellemző. Főleg nem erre a rutinos, vagy inkább idősödő spanyol válogatottra nem.

Ami a Szlovénia-Japán találkozót illeti, az európai csapat egyértelmű favorit. A szlovén-siker 1.05-nél többet nem nagyon fizet sehol, nagyjából 20-25 pontot várnak a bukik a két csapat közé.

A mi tippünk, hogy a szlovének a házigazda ellen sem fognak spórolni. A 118 dobott pont után megint 100 fölé juthat a Doncic vezette együttes. A line 102,5, tehát 25-26 pont kell átlagban negyedenként. Ez nem kevés, de amilyen könnyed a szlovén játék, össze is jöhet könnyedén. A Szlovénia-Argentína meccsen 160 feletti volt a mezőnydobások száma, és ez most is jöhet, mert a szlovén együttes gyorsabb, könnyedebb kosárlabdát játszik, mint a megfontolt spanyol. Ami a dobószázalékot illeti, remek volt a szlovéneké, mint a duplákat, mind a triplákat illetően, jól pattanóztak, tényleg könnyed volt a játék, Doncic pedig varázsolt.

A mi tippünk, hogy ez a szlovén csapat ott folytatja majd, ahol abbahagyta. Ahogy pár éve Eb-t nyertek, nem kizárt, hogy itt Tokióban is valamilyen éremért játszanak majd. Nagyon egyben vannak, egységes társaság, és élvezik a játékot.

Címkék: sportfogadás, tipp,