Szilveszteri ügető a Kincsem Parkban - eredmények

2014-01-01
Ismét megrendezésre került a hagyományos ügetőszilveszter a Kincsem Parkban.

 

Kőbán Rita nyert Mariska sulkyjában a Blikk- Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben. Szoros célfotóban Barabás Kiss Zoltánnal és Ibi Lobell-lel, akik végül másodikok lettek, harmadik helyre pedig a mezőny végéről érkezett meg Kentucky Girl és Kőmíves Péter.

 

MTI fotó

 

Balogh Gábor és Jódlis párosa győzött a Nemzeti Sport - Bubik István Emlékverseny Hendikepben. Gyenge kezdés után Carpe Diem jött fel másodiknak Nyilasi Bálinttal, harmadik pedig Burucs Borbála és Lucky Boy kettőse lett.

Látványos finist követően, a célfotó döntött az első hely sorsáról az Amatőrverseny Hendikep - A Horze Lovasáruház Díjáért futamban Knock-down (Kurucz Attila) javára, második lett Milli Nevi (Gyolai Zoltán), harmadik pedig Pán Péter (Leányfalvi Ferenc). 

Orifiamma Jet (Váradi Sándor) nyerte a BEFAG - Lovaregyleti Díjat tréningtársa, Poetica Saf (Hajnal Tibor) előtt, harmadik lett Amazing Lobell (Lakatos Árpád).


1. futam:

Ivett ment el vezeti, mögötte Onesis Goal, Medália, Kérkedő és Perfect tartották jól magukat. Az első egyenesben Medália ment élre, a túlsó oldalon viszont hibázott és kiesett a versenyből. A célegyenesre Kérkedő fordult elsőként, ott azonban elindult Perfect, Jópofi és Onesis Goal.

Befutási sorrend: Perfect (8) - Jópofi (3) - Onesis Goal (4)

Győztes idő: 21,2

2. futam:

P. S. Pista állóstartot vett.
Chevallier SR, Passion Grif és Pelikán Elvtárs kezdtek galoppal, diszkvalifikálták őket. Rachel CR, PS I Love You és Filipana Goal hármasa ment el vezetni, a többieknek már nem sok esélyük volt. Az utolsó kanyarban Filipana Goal felment Rachel CR mellé, a célegyenesben pedig el is ment mellette és nyerte a futamot. Harmadik PS I Love You lett.

Befutási sorrend: Filipana Goal (4) - Rachel CR (2) - PS I Love You (8) 

Győztes idő:  22,5

3. futam:

Kandidátus hibázott az első kanyarban, ezzel az ő versenyének vége lett. Ibi Lobell ment el vezetni, mögötte Poltergeist M, Miklós és Mariska tartották jól magukat. A túlsó oldalon Miklós indult el és felment Ibi Lobell mellé. A vezető kettős mögött Poltergeist M, Mariska, James, Joyous Woman és Kentucky Girl volt a sorrend. Ibi Lobell fordult elsőként a célegyenesre, ahol többen is elindultak. Végül célfotó döntött az első hely sorsáról Mariska javára, harmadik a remekül hajrázó Kentucky Girl lett.

Befutási sorrend: Mariska (1) - Ibi Lobell (2) - Kentucky Girl (6)

Győztes idő: 21,2

4. futam:

Old Shatterhand és Carpe Diem kezdtek gyengén, az élen Ilarita, Lucky Boy, Jewel, Pentatlon és Jódlis ügettek. Carpe Diem az első egyenesben felzárkózott a frontba, a túlsó oldalon pedig elindult Exxon Valdez is. A célegyenesre még Ilarita fordult elsőként, ott azonban jött Lucky Boy, Carpe Diem, Pentatlon és Jódlis, aki mindenkin átszaladva nyerte a futamot Carpe Die és Lucky Boy lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Jódlis (7) - Carpe Diem (9) - Lucky Boy (4) 

Győztes idő: 20,7

5. futam:

7-es NO BI hajtóváltozás! Sárosi Judit helyett Kelemen Tamás
Miki Manó az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Királyhágó ment el vezetni, a nyomában Kaméliás hölggyel, majd Pán Péter következett és nagyon hamar felzárkózott a vezetőkhöz Pókerarc is. Utóbbi és Kaméliás hölgy ügettek az élen, a mezőnyt pedig Knock-down és Milli Nevi zárták. Az utolsó 600 méteren azonban mindketten megindultak Polémiával együtt. A célegyenesre még Kaméliás hölgy fordult elsőként, de őt megelőzte Pán Péter, Pókerarc pedig galoppozott. Nagy lendülettel érkezett viszont Knock-down, Milli Nevi és Polémia hármasa. Célfotó döntött az első hely sorsáról Knock-down javára, második lett Milli Nevi, harmadik pedig Pán Péter.

Befutási sorrend: Knock-down (9) - Milli Nevi (11) - Pán Péter (1)

Győztes idő: 23,5

6. futam:

7-es MAGNA CHARTA nem indult!
Merengő a start után hibázott, így kiesett a versenyből. Nobody és istállótársa Wale mentek el vezetni, majd Nyíres, Lucky Luke és Jegyzőnő volt a sorrend. A mezőny libasorban haladt, Jegyzőnő kezdett leszakadni a többiektől. Lucky Luke indított elsőként támadást, felment Wale mögé, majd Nyíres is elindult. A célegyenesre fordulva Lucky Luke is galoppozott, őt is diszkvalifikálták. Nyíres könnye nyerte a futamot, Wale és a célegyenesben meginduló Jegyzőnő előtt.

Befutási sorrend: Nyíres (1) - Wale (5) - Jegyzőnő (2)   

Győztes idő: 18,7

7. futam:

Professzor, Rush Toxic, Riviéra Dream, Rutkai, Opál Lady és Ronaldo volt az első hat ló sorrendje a start után. Az első egyenesben Rutkai jött fel Professzor mellé, de hibázott, így hátrébb csúszott. Professzor mögött a két istállótárs, Opál Lady és Rush Toxic volt a sorrend. A túlsó oldalon Opál Lady gyorsított és felment Professzor mellé. A célegyenesben Red Bull dobta el magát, Opál Lady vezetett, nagyon jött rá istállótársa Rush Toxic, köztük még a célfotó sem tudott dönteni, így holtverseny lett. Harmadik Riviéra Dream.

Befutási sorrend: Opál Lady (3) / Rush Toxic (7) - Riviéra Dream (2)

Győztes idő: 25,4

8. futam:

Nem indult a 7-es OFF ROAD!
Philadelphia start-cél győzelmet aratott. Végig jól helyezkedett Nemzetesúr, Cartagena, Salto Du Bouffey és egy ideig Oldworld Mast is, ő azonban a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. Elindult Platina Lady és felzárkózott a frontba. Philadelphia hatalmas fölénnyel nyerte a futamot, második lett Platina Lady, harmadik gyengén kezdő Mountain Bambi.

Befutási sorrend: Philadelphia (1) - Platina Lady (10) - Mountain Bambi (4)  

Győztes idő: 17,8

9. futam:

Poetica Saf ment el vezetni, mögötte Amazing Lobell, Orifiamma Jet, Kiskarcsi, Jogging és Andorra Gold volt a sorrend a start után. Őrangyal az első egyenesben hibázott, kiesett a versenyből Racerstina pedig felment a vezető Poetica Saf mellé, mögöttük Amazing Lobell és Orifiamma Jet ügettek. A vezető négyes távolodott a többiektől, Racerstina azonban fáradni kezdett és visszacsúszott. Kiskarcsi az utolsó kanyarban hibázott.A célegyenesre Poetica Saf fordult elsőként, jött rá azonban tréningtársa Orifiamma Jet, Amazing Lobell és Jogging is. Célfotót mondtak az első és második helyre.

Befutási sorrend: Orifiamma Jet (1) - Poetica Saf (3) - Amazing Lobell (6)

Győztes idő: 17,9

10. futam:

4-es LEAR KIRÁLY hajtóváltozás! Kolozsi Sándor helyett Bagi Béla
Násfa a start után galoppozott, kiszállt a versenyből. Egészen a célegyenesig Lucuska vezetett, ott azonban elfáradt. Többen is jöttek, Kisasszony, Kitty Magic, Marót, Kis Herceg és Glitter Star is. A győzelmet Kisasszony szerezte meg, második lett Kitty Magic, harmadik Marót.

Befutási sorrend: Kisasszony (2) - Kitty Magic (3) - Marót (7)

Győztes idő: 21,7