Szerencsejáték mamutcég jön létre a Flutter és a Stars Group fúziójával

2019-10-09
A világ legnagyobb online szerencsejáték szervező vállalata jön létre a hatmilliárd dollár értékű részvénycsere eredményeként.

 

Október első napjaiban a londoni tőzsdén jegyzett Flutter (Paddy Power Betfair) bejelentette, hogy részvénycsere-ügylet keretében egyesül a torontói székhelyű The Stars Group-pal (PokerStars). A Flutter a TSG minden egyes részvényéért 0,225 saját részvényt ad. Az új cégben a Flutternek 54,64%, a TSG-nek 45,36% részesedése lesz.

 

Az egyesített vállalat – melynek brandjei között szerepel majd többek között a Paddy Power, Betfair, FanDuel, PokerStars, Sky Bet, SportsBet, Adjarabet, BetEasy, TVG és Fox Bet – éves bevétele a számítások szerint közel 3,8 milliárd angol font lesz.

 

Az egyesülés várhatóan valamikor 2020 második negyedévére fejeződik be, feltételezve, hogy öt különféle joghatóságban is jóváhagyást kap, ami nem egyértelmű, mivel az új szervezet a becslések szerint mind a brit, mind az ausztrál online piacok 38%-át fogja birtokolni. 

 

Az új Flutter túlméretes jelenléttel vesz részt majd az amerikai sportfogadási piacon is, a Flutter FanDuel márkájának, valamint a TSG Fox Bet-je és a Fox Sports műsorszolgáltató tervezett vegyesvállalatának köszönhetően.

 

Az új Flutter irányítása továbbra is Dublinban marad, a részvények elsődleges kereskedési helyszíne London lesz. Az elnök-vezérigazgatója Peter Jackson marad.